Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.12.2013, 10:51   #9
samuraxo
Data rejestracji: 13.12.2013
samuraxo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ponownie
Dzięki za pomoc i objaśnienie wszystkiego

Nagrywarka już jest i sumie uratowało mnie jej kupno, bo akurat padła mi moja stara dvd, która miała już z 5 lat, a może trochę więcej?
W sensie nagrywa, ale na żadnym z 2 kompów nie widać tego tylko pokazuje jako czystą płytkę, co dziwne w tym nowym napędzie odczytuje. Zresztą na powierzchni tam widać, że jest danych zapisanych tyle ile miało być. Wiecie może co mogło paść?

Co do nowej nagrywarki to jestem zadowolony, nie nagrywałem jeszcze płyt BD, przyjdzie na to pora niebawem zapewne, ale ogólnie śmiga szybko i nie "rzęcholi" jak tamta.

Polecacie może jakieś DVD-R płytki jednowarstwowe jak i dwuwarstwowe printable, żeby dane nie uciekły po 5 latach i miały szybką dopuszczalną prędkość nagrywania bez strachu, że się brzydko mówiąc "zesra" podczas nagrywania?
Chce przetestować nowy sprzęcik

PS. Widziałem te zegarki, pięknie by taka płytka wyglądała, pewnie drukarka już nie, ale na ścianie bym powiesił...

Cholera jeszcze jedno pytanie, są jakieś przejściówki czy coś? Chciałem dać ten napęd stary do innego kompa, ale tam są tylko te wąskie wtyczki SATA tylko i na kloce ATA nawet wejść nie ma. Te właśnie kloce ATA ma moja stara nagrywarka.

Ostatnio zmieniany przez samuraxo : 20.12.2013 o godz. 10:53
samuraxo jest offline   Odpowiedz cytując ten post