Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.12.2013, 13:46   #5
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Prezesik Podgląd Wiadomości
Z gmaila ściągnęli.
Zapewne masz włączoną synchronizację, więc nawet jak masz kontakt tylko w telefonie, a w gmail nie, to... jednak masz go w gmailu.
Nie mam synchronizacji niczego poza gmail i własnym serwerem owncloud (który dodałem wczoraj), telefon zrootowany, ma firewall, wycięte wszystko co się dało, samoinstalująca sie aplikacja "usługi google play" deaktywowana. Cały bloat wyrzucony, ale to na nic. Mam tak powycinane usługi, że konto google w ogóle nie pokazuje możliwości synchro czegoś innego niż gmail i kalendarz. Kontaktów synchronizować mój telefon już nie umie.

Moje dane poleciały zapewne zanim zdążyłem wyłączyć synchro, bo domyślnie jest włączone a nikt nie wejdzie tam i nie odklika w 0.3 sekundy.
Np systemowy kalendarz nie uruchomi się bez przynajmniej jednej poprawnej synchronizacji z kontem, mimo że niby działa offline.
Do tego ustawienia synchronizacji potrafią się w tym systemie samoczynnie zmieniać (np z okazji nowej wersji usług google które instalują się bez pytania nie wiadomo kiedy podobnie jak nowe wersje Google Play)

Na androidzie nie ma czegoś takiego jak bezpieczeństwo, to nie zostało przewidziane w designie (mam nadzieje - bo jeżeli zostało to mam wątpliwości co do kompetencji twórców).
Są tylko różne stopnie niebezpieczeństw : duże, ogromne i zaj***ste

Cytat:
ups! przypadkiem Ci się wysłało, sorry!

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 22.12.2013 o godz. 14:55
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post