Nie no, radości trochę też. Mam na przykład teraz zawsze przy sobie poziomicę. Nie wiem czy jest mi potrzebna, ale mam
@Andy
Jak bezzasadne? Nawet w tym temacie zasadne. Ja wiem że to ma i dobre plusy, wiem też czytając komentarze że jak komuś coś nie działa to od razu punktuje jedną gwiazdką (szantaże: zrób pan albo nie ocenię wyżej). Domyślam się też, że decyduje o tym deweloper. Ale i tak nie sposób przetestować programu na wszystkich telefonach bo nikt nie ma w piwnicy muzeum techniki. Z takim rozwiązaniem spotykam się pierwszy raz i to jest wina Google. Po części. Dlatego że mogli wprowadzić możliwość komentarzy bez ocen to raz, a dwa w ogóle takiej opcji nie dawać deweloperom aby ukrywali programy przed innymi. Przy tak potwornym rozrzucie sprzętowym to i tak bezcelowe. Ja tam nie wiem, może i akurat ten lux Meter faktycznie się krzaczy na Xperii, ale chcę to sam sprawdzić, a nie żeby ktoś mi coś narzucał.

Po za tym jest coś takiego jak readme.
To jest mój pierwszy "grzebalny" OS na telefon. iOS znam tylko z opowieści niezdrowych fascynatów jabłek i fanboy'ów Androida, na Windows Phone nawet nie chcę patrzeć, ale też naczytałem się samych negatywów. Jak trafi do ofert operatorów Sailfish OS albo jak mnie stać będzie na normalne kupno takiej słuchawki to pewnie tez będę narzekać. Póki co wiążę z nim spore nadzieje (bardzo podoba mi się obsługa). Ale jak kupię i okaże się kupą łajna to pierwszy się o tym dowiesz.

Mnie nie trapi syndrom racjonalizacji braków.