Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.12.2013, 21:13   #834
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
U mnie nowe opcje były domyślnie odznaczone.
dziwne, u mnie było na odwrót i nieźle mnie to wkurzyło.

Cytat:
Btw, dlaczego nie psioczysz też na MS?
Pewnie dlatego że poza X360 nic od nich nie używam ... to chyba nie jest dowód na to że ich lubie?
A te produkty które używałem takich rzeczy nie miały.

Cytat:
Akurat wszystko to co robi Google robią i inne korporacje i firmy.
Tyle że Google uniosło to do rangi sztuki poprzez mnogość usług od których użytkownik nie może się odkleić nawet gdyby chciał.

I właśnie to mnie w nich najbardziej denerwuje. Niby są "wporzo" "otwarci", ale jednocześnie grają umowami, licencjami i sposobem działania korzystając ze swojej pozycji.
Jeżeli nawet komuś nie spodobałyby się zeszłoroczne zmiany w regulaminie kont Google to co mógł zrobić? Zrezygnować z tylu usług na raz? Wywalić komórkę przez okno? No wlasnie. Szach mat.
Żadna zmiana regulaminu M$ nie spowoduje, że przestaniesz mieć możliwość korzystania z Windowsa, programów czy gier które już masz.

Gdyby byli tacy wporzo to bez problemu bym załatwił moje problemy z nimi, przeniósł poczte na inny serwer, odłączył komórkę od konta google i nie psioczyłbym. Nie byłoby żadnego problemu. Ale nie moge, chyba że moją komórkę okroje do minimum z możliwości lub właśnie wywale przez okno. Usługa wiązana albo bierzesz wszystko albo nic.

Nie przecze, że jakość usług jest na bardzo wysokim poziomie i bardzo lubie ich pocztę (używam chyba od 2004 czy 2005) , ale w takiej sytuacji chętnie zmienie ją na coś innego.
Tak naprawde ja od Google chce tylko jednej rzeczy: sklepu z aplikacjami (bo bez tego android jest niewiele wart). Reszta jest mi zbędna i powinna być w gestii użytkownika czy weźmie gmail czy o2 itd

I nigdzie nie mówie że M$ czy Apple są lepsi, po prostu ich nie używam to psioczenia na nich byłoby co najmniej nieuczciwe.
Ale fakt, z tego co wiem Apple uwiązuje chyba nawet jeszcze silniej przez iTunes i iStore. Wychodzi że najlepszy jest M$.

btw
Oracle to wiadomo open sourcowa świnia.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 22.12.2013 o godz. 21:36
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post