Cytat:
Napisany przez Jarson
Co do technologii, to przecież mało kto będzie kupował sprzęt do kopania, po prostu użyje już posiadany.
|
Typowy sprzęt wypada już bardzo cienko w przypadku BTC.
Radki są ponoć lepsze od Geforcow ale oba i tak są cienkie- taki dedyk z allegro na usb wyciągnie więcej niż ten Radeon (i równie szybko zostanie oldgenem).
Tematem interesowałem się ze dwa dni więc troszkę poczytałem.
Cytat:
Napisany przez Jarson
Wpisywać w koszt wydobycia nowej kryptowaluty koszt domowego komputera to jak wliczać w koszt wycieczki do Zakopca cenę samochodu 
|
Ja piszę cały czas o BTC, ta psia waluta jest nowa, jak wiemy poziom trudności wzrasta, za niedługo kopanie laptopem będzie równie nieopłacalne.
PS
Domowy komputer nie ma 3x GPU, więc wybacz, że wliczam to w koszta, bo to dla mnie nie jest normalny konfig.
Ogólnie temat traktuję jako ciekawostkę, wszystko co jest po BTC to odgrzewanie kotleta wg mnie.
Możemy równie dobrze na cdrinfo postawić monetę BurningCoin - BNC. Logo okrągłe już mamy.
PS2
Zastanawiam się również, czy ta waluta nie ma jakiegoś ukrytego wyższego celu poza "majątkowym", jakieś tajne eksperymenty czy ki pieron?
No bo rzecz biorąc wyrosło coś na polu z niczego i zostało popularne... i nagle stało się wymienialne na dobra materialne. Jak dla mnie to coś tu śmierdzi.