Cytat:
Masz racje, Apple zdarzają się wpadki tak jak każdej innej firmie.
Ale nie oznacza to automatycznie że wszytko mają źle.
|
Tylko w tym problem, że oni te błędy popełniają za każdym wypuszczeniem nowego produktu - zawsze się coś znajdzie nie tak. Aż dziwne na firmą, która produkuje zazwyczaj JEDEN model danego produktu. Produkuje HW i SW! Taki Windows, czy Linux musi działać na takiej palecie urządzeń, że OSX by chyba się zawiesił ze strachu na myśl, że musi nagle to obsłużyć - już nie wspomnę że są problemy z tym co obsługuje.
Cytat:
Ale ja tego od Apple oczekuje. Jeżeli faktycznie są najlepsi - niech stawiają sobie wysokie wymagania. Złożyć mocną stację to potrafi każdy, nawet ja. Daj mi kilkadziesiąt tysięcy złoże Ci w jeden dzień szybszy sprzęt.
Ale nie będzie taka mała i cicha.
|
Oni nie są najlepsi. Kiedyś może mieli przewagę w pewnych segmentach, niestety po uzabawkowieniu całej palety sprzętu są już dalek w tyle za konkurencją
Cytat:
D700 to NIE jest W9000! Nikt tak nie twierdzi! Nawet nazwa jest inna.
Owszem, pewnie bazuje na tym samym procesorze ale ma inne niższe taktowanie - to inna karta nie odpowiednik.
|
Bardzo dużo serwisów pokazuje, że to właśnie W9000. Cóż prawda okaże się w lutym, jak sprzęt zostanie rozłożony na części pierwsze przez takie serwisy jak iFixit.
Jeżeli wtedy okaże się że to nie są odpowiedniki tych kart, to tylko jeszcze gorzej wpłynie na Apple - dali badziewie
Te ceny które podałeś to dla detalistów... Ceny w hurcie dla firm które składają są całkiem inne.
Wierzysz że to to samo?

Bo ja nie. Apple jest akurat znane z tego, że od pewnego dłuższego czasu wpycha do urządzeń niższej jakości podzespoły aby mieć jak najwyższą marżę.
Cytat:
Aż sam sie dziwie gdzie tu Apple zarabia bo ten komputer jest po prostu tani.
|
Jak na to co oferuje tani nie jest... Za tą kasę złożysz niestety mocniejszą stację roboczą opartą o Windows

- Widać to na przykładzie porównania które pokazałem wyżej. iMac z 2012 roku ma taką samą wydajność co to "cudeńko"