Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.12.2013, 21:38   #6696
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Masz racje, Apple zdarzają się wpadki tak jak każdej innej firmie.
Ale nie oznacza to automatycznie że wszytko mają źle.
Tylko w tym problem, że oni te błędy popełniają za każdym wypuszczeniem nowego produktu - zawsze się coś znajdzie nie tak. Aż dziwne na firmą, która produkuje zazwyczaj JEDEN model danego produktu. Produkuje HW i SW! Taki Windows, czy Linux musi działać na takiej palecie urządzeń, że OSX by chyba się zawiesił ze strachu na myśl, że musi nagle to obsłużyć - już nie wspomnę że są problemy z tym co obsługuje.
Cytat:
Ale ja tego od Apple oczekuje. Jeżeli faktycznie są najlepsi - niech stawiają sobie wysokie wymagania. Złożyć mocną stację to potrafi każdy, nawet ja. Daj mi kilkadziesiąt tysięcy złoże Ci w jeden dzień szybszy sprzęt.
Ale nie będzie taka mała i cicha.
Oni nie są najlepsi. Kiedyś może mieli przewagę w pewnych segmentach, niestety po uzabawkowieniu całej palety sprzętu są już dalek w tyle za konkurencją
Cytat:
D700 to NIE jest W9000! Nikt tak nie twierdzi! Nawet nazwa jest inna.
Owszem, pewnie bazuje na tym samym procesorze ale ma inne niższe taktowanie - to inna karta nie odpowiednik.
Bardzo dużo serwisów pokazuje, że to właśnie W9000. Cóż prawda okaże się w lutym, jak sprzęt zostanie rozłożony na części pierwsze przez takie serwisy jak iFixit.
Jeżeli wtedy okaże się że to nie są odpowiedniki tych kart, to tylko jeszcze gorzej wpłynie na Apple - dali badziewie

Te ceny które podałeś to dla detalistów... Ceny w hurcie dla firm które składają są całkiem inne.

Cytat:
Ucieszą się też z innego powodu, dysk SSD 1TB na PCI-E o zbliżonych parametrach kosztuje 8k.
http://www.komputronik.pl/product/20...w_Profile.html

Dopłata do tego dysku w maku to zaledwie 3,3k!
Wierzysz że to to samo? Bo ja nie. Apple jest akurat znane z tego, że od pewnego dłuższego czasu wpycha do urządzeń niższej jakości podzespoły aby mieć jak najwyższą marżę.

Cytat:
Aż sam sie dziwie gdzie tu Apple zarabia bo ten komputer jest po prostu tani.
Jak na to co oferuje tani nie jest... Za tą kasę złożysz niestety mocniejszą stację roboczą opartą o Windows - Widać to na przykładzie porównania które pokazałem wyżej. iMac z 2012 roku ma taką samą wydajność co to "cudeńko"