Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.12.2013, 21:51   #60
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
No przecież mówiłem, że się objedzą i nie będą mogli skakać.

Nie chce mi się grzebać w tabelkach, ale w tym roku nie ma chyba ani jednego zawodnika, który twardo trzymałby się w pierwszej dziesiątce. Stoch skończył na 13. pozycji, biorąc pod uwagę pierwszy skok to naprawdę bardzo dobre miejsce. Reszta jak reszta, napiszę raz jeszcze - uszka, pierogi i bigos zapewne wygrały ze świadomością że za kilka dni zawody. No i karp.
Wy serio się na zwycięstwo od razu napalaliście?

Może nie śledzę w tym roku uważnie wszelkich komentarzy, newsów itp. ale choć forma naszych zawodników jest niezła, to daleki jestem od traktowania ich jako pewniaków (także Stocha). Jeszcze trochę do stabilizacji formy, każde zwycięstwo cieszy, ale to nie jest - i jeszcze raczej sporo nie będzie (jeśli w ogóle) dominacja. Nasi potrafią skakać dobrze, ale pewniakami ciągle nie są.

A co do Stocha to pierwszy skok ewidentnie spalił, natomiast drugi był bardzo dobry. Nie oglądałem uważnie wszystkich, ale zaryzykowałbym, że był to jeden z najlepszych w drugiej serii i gdyby nie zmiana warunków (pierwszy zawodnik, który Kamila przeskoczył, skakał już w wyraźnie lepszych - kolejni także) to mógłby spokojnie do pierwszej dziesiątki awansować. A może i w okolice 7-8 miejsca.

Generalnie dla mnie jest tak samo dobrze, jak było 2-3 tygodnie temu. Wszyscy Polacy w drugiej serii, kilku w okolicach pierwszej 10-15. To naprawdę dobrze i to jak dla mnie maksimum tego, co możemy obecnie oczekiwać. Co nie znaczy, że nie może być dodatkowych przebłysków, miejsc na podium, a nawet zwycięstw. Ale regułą one raczej jeszcze nie będą.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post