Cytat:
Dziwne że zawsze to słysze od Ciebie - nigdy od posiadaczy ich produktów.
|
Odpowiedź na twoje pytanie jest bardzo prosta - wyparcie. Kupili sprzęt za duże $ i ciężko się przyznać do tego że ma wady
Oczywiście nie chcę generalizować, że tak wszyscy mają, jednak zdecydowana większość.
Cytat:
Wiedziałem ze tak napiszesz, bo najłatwiej. Ja tu nie oceniam - jeżeli są najlepsi (a według siebie są) - to niech to udowadniają ambitnymi konstrukcjami.
|
Ale mnie tym rozbawiłeś. Wyżej wyraźnie napisałeś: Jeżeli faktycznie są najlepsi. To zupełnie nic nie sugeruje...
Według siebie mogą być i najdoskonalsi w całym wszechświecie. To że tak o sobie mówią wcale tego nie oznacza. Zresztą widać to po ich produktach i usługach.
Np. zachwalanie swojej super chmury iCloud a ona biega na infrastrukturze MS i Amazonu

No ale marketing ponad wszystko ;-)
Cytat:
I jeżeli chcesz znać moje osobiste zdanie to tak - są najlepsi.
|
Przecież nie oceniasz?
Cytat:
Zeby było coś świeżego : pokaż mi inny telefon na 64 bitowym ARM o podobnej wydajności. iPhone miał premiere pare miesięcy temu i co? I nic. Konkurencja po raz n-ty obudziła się z ręką w nocniku.
|
Aż czekałem aż ktoś wspomni o tych 64 bitach

hehehehehehe Teraz to jest tak wielki chłyt marketingowy że HOHO. Poza zwiększeniem objętości aplikacji, zwiększeniem zużycia pamięci tych aplikacji co oczywiste NIC nie zyskali. 64 bity przyda się DOPIERO jak z pamięcią RAM wyjdą poza 4GB ;-) Obecnie to jest im tak potrzebne...
Jak konkurencja była pierwsza z np. z NFC to jakoś nie chwaliłeś tego jak chwalisz 64bity tylko próbowałeś za wszelką cenę pokazać że to przecież nic.
Jak wyszły pierwsze telefony z elastycznymi wyświetlaczami czy przeźroczystymi, to jakoś nie widziałem, że ktoś o tym w taki sam sposób pisał jak teraz rozpisuje się o "REWOLUCYJNYM" procesorze 64-bitowym, który na desktopie jest od ilu? 6-7 lat?
Może i jestem cięty na Apple ale tylko dlatego, że nie lubię hipokryzji i obłudy. Ludzie ciągle powielają mity, które z rzeczywistością nie mają NIC wspólnego.