Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.12.2013, 22:10   #6700
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Odpowiedź na twoje pytanie jest bardzo prosta - wyparcie. Kupili sprzęt za duże $ i ciężko się przyznać do tego że ma wady
Nie wiedziałem ze masz doktorat z psychologi.... jeszcze napisz o syndromie sztokholmskim i będziesz miał komplet...
Cytat:
Ale mnie tym rozbawiłeś. Wyżej wyraźnie napisałeś: Jeżeli faktycznie są najlepsi. To zupełnie nic nie sugeruje...
Napisałem jak to miało zabrzmieć. Myśl co chcesz. Osobiście uważam ze tak jest, ale to moja prywatna opinia i tam o tym nie pisałem.

Cytat:
Według siebie mogą być i najdoskonalsi w całym wszechświecie. To że tak o sobie mówią wcale tego nie oznacza. Zresztą widać to po ich produktach i usługach.
Np. zachwalanie swojej super chmury iCloud a ona biega na infrastrukturze MS i Amazonu No ale marketing ponad wszystko ;-)
Przecież nie oceniasz?
Musisz uważać gdzie oceniam a gdzie nie. Nie oceniałem w poście do którego się przyczepiłeś. A prywatna ocena dotyczy całokształtu. Nie lubie ich usług, całkowicie mi nie odpowiadają, ale uważam że są obecnie najlepsi.

Cytat:
Aż czekałem aż ktoś wspomni o tych 64 bitach hehehehehehe Teraz to jest tak wielki chłyt marketingowy że HOHO. Poza zwiększeniem objętości aplikacji, zwiększeniem zużycia pamięci tych aplikacji co oczywiste NIC nie zyskali. 64 bity przyda się DOPIERO jak z pamięcią RAM wyjdą poza 4GB ;-) Obecnie to jest im tak potrzebne...
Jak konkurencja była pierwsza z np. z NFC to jakoś nie chwaliłeś tego jak chwalisz 64bity tylko próbowałeś za wszelką cenę pokazać że to przecież nic.
Nie wiedziałem że 64 bity przydają się tylko do obsługi pamięci. Czyżbyś zapomniał o np. rozmiarze rejestrów procesora? Szerokości magistrali? Bo ja zapomniałem o ważnej rzeczy - procek Apple to ARMv8. A konkurencja cała bez wyjątku używa v7.

Cytat:
Jak pierwsze telefony z elastycznymi wyświetlaczami, z przeźroczystymi to jakoś nie widziałem, że ktoś o tym w taki sam sposób pisał jak teraz rozpisuje się o "REWOLUCYJNYM" procesorze 64-bitowym, który na desktopie jest od ilu? 6-7 lat?
I gdzie możnesz kupić te telefony? W filmiku na YT? A z procesorami to udam że nie widziałem, jeżeli 64 bity na ARM i x86 to dla Ciebie to samo... Pokaż mi dystrybucje linuksa działającą na aarch64? Przecież według Ciebie jest od paru lat? To dlaczego Debian dopiero nad tym pracuje?

Cytat:
Może i jestem cięty na Apple ale tylko dlatego, że nie lubię hipokryzji i obłudy. Ludzie ciągle powielają mity, które z rzeczywistością nie mają NIC wspólnego.
Ja Ci nie bronie być ciętym, sam ich nie lubie. Ale głupiej krytyki też nie...
Nie lubie ich zamkniętego ekosystemu, uzależniania od iTunes i swoich usług. Nie lubie ich cen. Nie lubie kastrowania z funkcji typu bluetooth. Ale lubie ich pomysły na sprzęt i to że je wprowadzają nie oglądając się na resztę.
To że od 20 lat wszyscy tłuką komputery na ATX nie znaczy że tak jest najlepiej. Czasem przyda się nowy pomysł. Ale zaraz jest buuu, bo wygląda jak kosz, bo to apple, bo na pewno sie grzeje... .

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 29.12.2013 o godz. 22:22
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post