Cytat:
Nie wiedziałem że 64 bity przydają się tylko do obsługi pamięci. Czyżbyś zapomniał o np. rozmiarze rejestrów procesora? Szerokości magistrali? Bo ja zapomniałem o ważnej rzeczy - procek Apple to ARMv8. A konkurencja cała bez wyjątku używa v7.
|
No i jaki mają na tym zysk?

Czekam na jakieś profesjonalne testy, które pokażą że przez zmianę architektury procek dostał kopa większego niż 5-10%.

Apple to zrobiło teraz na przyszłość. Nie musieli tego rozdmuchiwać bo tego się teraz nie odczuje. Kropka.
Cytat:
I gdzie możnesz kupić te telefony? W filmiku na YT? A z procesorami to udam że nie widziałem, jeżeli 64 bity na ARM i x86 to dla Ciebie to samo... Pokaż mi dystrybucje linuksa działającą na aarch64? Przecież według Ciebie jest od paru lat? To dlaczego Debian dopiero nad tym pracuje?
|
Hmm LG i Samsung ma modele z elastycznymi wyświetlaczami. LG ma też obudowę, która się SAMA LECZY. Oczywiście nie w 100%. Jakoś nie widziałem żeby to ktoś zachwalał na potęgę.
Cytat:
I gdzie możnesz kupić te telefony? W filmiku na YT? A z procesorami to udam że nie widziałem, jeżeli 64 bity na ARM i x86 to dla Ciebie to samo... Pokaż mi dystrybucje linuksa działającą na aarch64?
|
Pokaż mi OSXa, który obsługuje podobną ilość sprzętu co Linux i Windows
Cytat:
Ja Ci nie bronie być ciętym, sam ich nie lubie. Ale głupiej krytyki też nie...
Nie lubie ich zamkniętego ekosystemu, uzależniania od iTunes i swoich usług. Nie lubie ich cen. Nie lubie kastrowania z funkcji typu bluetooth. Ale lubie ich pomysły na sprzęt i to że je wprowadzają nie oglądając się na resztę.
To że od 20 lat wszyscy tłuką komputery na ATX nie znaczy że tak jest najlepiej. Czasem przyda się nowy pomysł. Ale zaraz jest buuu, bo wygląda jak kosz, bo to apple, bo na pewno sie grzeje... .
|
W krytyce staram się zawsze używać merytorycznych argumentów. Pomysły? Ich pomysły to kopia konkurencji, żeby nie płacić opłat licencyjnych

Dlaczego tak szybko zrezygnowali z BluRay?

Hehehehe
Następcą będą dyski holograficzne. Ciekawe co wtedy powie Apple?
Cytat:
Nie wiedziałem ze masz doktorat z psychologi.... jeszcze napisz o syndromie sztokholmskim i będziesz miał komplet...
|
No to właśnie działa na podobnej zasadzie. Samemu często ciężko jest się przyznać do tego, że mogłem wybrać lepiej. Jednak jeszcze nie zdarzyło mi się uparcie twierdzić, że mój sprzęt nie ma wad