Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.12.2013, 20:19   #6708
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Nie wiem, nie używam. Agencja TASS powiedziała że HD to HD.
Niektórzy specjaliści wyróżniają jeszcze zawartość HD w HD.
Film może być HDowy, HDwniejszy i najHDwniejszy.
Wszystkie filmy są w HD, ale niektóre są bardziej.
Puryści uważają, że na miano HD zasługują tylko filmy nagrane na nośniku BluRay, oczywiście Kodak gwarantującym dobre kolory - i z niskim jitterem zapewniającym odpowiednia głębie i sprężystość dzwięku.
Znaczek BluRay jest niejako niepodrabialnym certyfikatem potwierdzającym autentyczność HDowatości zawartego nagrania i minimalną zawartość tak zwanych artefaktów, które nawet w znikomym stężeniu uniemożliwiają zrozumienie sensu dzieła.

Przykładowo żadna amatorska kamera wideo nie nagrywa w HD (czy - o zgrozo - w FullHD), HD zaczyna się mniej więcej od Panasonica GH3.
Stwierdzenie, że telefon nagrywa FullHD to bluźnierstwo i można zostać spalonym na stosie.

Ponieważ jednak życie w świecie, gdzie prawie nic nie może być nazwane HD byłoby ciężkie, stosuje się powszechnie wyjątki.
Wyjątkiem wśród wyjątków jest jednak Apple. Z definicji nic w iTunes nie może być HD. To aksjomat i na tym opierają się wszelkie dalsze dowody.

Mam nadzieje że choć troche wyjaśniłem ten zawiły temat

@Demek
No tak nie ma co się dziwić. Szczególnie pod koniec ery PowerPC wydajność była piętą achillesową. Dlatego Apple szuka teraz swojej niszy (bo mainstreamem nigdy nie zamierzał być - z takimi cenami?)

Co np. może umieścić profesjonalny artysta fotograf w swoim domowej zacisznej stylowej pracowni? Standardowe 20kg blachy? a może Maca Pro?

Jak dobrze się wstrzelą i pomysł się przyjmie, to nie minie rok jak stylowe mini stacje robocze zagoszczą w ofercie HP i Della, tak jak aktualnie klony iMaca.
Który według mnie jest bez sensu, bo łączy wszystkie najgorsze cechy stacjonarki i laptopa. Ale skoro jest popyt to i podaż też

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 30.12.2013 o godz. 20:32
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post