Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.01.2014, 19:31   #1
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Czyli nie jesteś w stanie podać? Tak myślałem
To źle myślałeś. Mój komentarz był po to bym nie musiał tłumaczyć rzeczy oczywistych. Jak zwykle stawiasz mnie w sytuacji że ja muszę tłumaczyć, a Twoja "prawda" jest objawiona, choć gadasz głupoty.
ARMv8 jest zdecydowanie wydajniejszy od ARMv7. W najlepszej super wypaśnej prądożernej konfiguracji Cortex A15 osiąga 3.5 DMPIS/Mhz. Krait 3.3DMIPS.
ARMv8 (Cortex A57) bez żadnego tuningu i przy mniejszym zużyciu energii osiąga ponad 4.7 DMIPS/Mhz. A wersja od Apple nie jest zapewne gotowcem od ARM, skoro nawet A6 nie było (Swift).
Teraz rozumiesz dlaczego A7 może mieć tylko 1.3Ghz? Tam siedzi coś a'la Cortex A57, procek o generację nowszy niż u konkurencji i w zupełnie innej klasie wydajności.

Cały Twój dalszy wywód to w tym świetle kompletna bzdura, a dlaczego Apple odnotowało tak drastyczny wzrost wydajności i wystarcza mu 1.3Ghz jest raczej oczywiste (przynajmniej dla mnie).
A dlaczego tylko 1.3Ghz i 2 rdzenie? Bo iPhone ma baterię 1500mAh, a telefony z tymi Twoimi 4 rdzeniowymi potworkami mają nawet 3100mAh (Note II).

Może dla odmiany teraz Ty zaprezentuj swoje "fakty" odnośnie AArch32 i AArch64, bo póki co prezentujesz same przypuszczenia. W dodatku wyssane z palca.

Cytat:
Ciekawe, że jak wychodziły urządzenia z NFC to Ty i wiele innych osób nie podchodziliście z taką samą sympatią, jak teraz podchodzisz do tych procków.
NFC akurat miało większy sens niż 64 bity dla urządzeń, które obecnie bez nich mogą się obejść.
Prędkość i efektywność energetyczna to np dla mnie bardzo ważna sprawa. A NFC mam w telefonie służbowym i nie używam (nawet nie widzę potrzeby). Więc nie dziw się że nie robi to na mnie wielkiego wrażenia.

Cytat:
Twoje problemy są chyba tak rzadkie, że ciężko znaleźć coś o nich w sieci...
Popatrzyłem tak ogólnie na instalację sterowników i jest tak jak pisałem. Ściągasz np. deb'a instalujesz i działa...

Czy nie przyszło Ci do głowy, że możesz coś robić źle? Jaki to model urządzenia?
Proszę, spędziłem nad tymi sterownikami godziny robiąc reverse engineering na każdej dystrybucji po kolei.
Nigdzie nie znajdziesz rozwiązania tego problemu. Nigdzie. Wysłałem gotowe do Brothera dwa lata temu i wciąż aktualizacja się nie pojawiła
Jak byś dobrze pogooglował to byś znalazł np problemy ludzi na Ubuntu, że im marginesy źle wychodzą. Powód? Prosty i pewnie tylko garstka ludzi na świecie o tym wie.
Drukarka domyślnie ma ustawiony format Letter a nie A4. Z powodu błedu nie da się tego zmienić - nawet przy ustawieniu A4 drukuje na letter. Brother DCP-357C.

Widzę że jeszcze jeden gość miał ten sam problem i sobie prawie poradził (przy okazji on też musiał wykonać kilka "magicznych" kroków żeby zainstalować stery).
http://loxdev.knc.nc/blog/ubuntu/set...57c-in-ubuntu/
Prawie, bo teraz jego drukarka drukuje zawsze na A4. Nigdy nie zmieni papieru przez CUPS albo inny interfejs, musi to robić przez brprintconf_dcp353c. Z moim parserem wszystko działa jak trzeba

Cytat:
Czyli jak tam nie ma napisane Linux to nie ma wsparcia?
Nie napisałem ze nie ma. Ale że Windows i OSX są przede wszystkim. Linuxa trzeba sobie wyszukać. Twierdziłeś ze ponoć wsparcia nie ma OSX?
Cytat:
Nie mam, ani nie miałem problemów z akceleracją 2D na Catalystach.
Do tego Catalysty działają wydajniej niż ich otwarte odpowiedniki.
Tak więc proszę nie pisz bzdur o tym, że Catalysty to złom. Gdyby tak było to ludzie by ich nie instalowali zamiast otwartych. Ba w ogóle by ich nie instalowali.
W tym momencie mnie nieźle ubawiłeś. Przede wszystkim używasz managera okien który korzysta z 3D (mutter). Nie dziwi więc brak problemu z 2D.
Zainstaluj sobie jakiś który korzysta z 2D (np xfwm4, marco, metacity) i zrób prosty test: obciążenie procesora podczas przenoszenia okien oraz scrollowania ekranu w firefoxie.
W przypadku otwartych użycie cpu nie przekroczny 10%, na Catalystach może skoczyć nawet do 100% a Firefox po prostu przycina. Bo akceleracja 2d na catalystach to fikcja, robote odwala CPU. Nie sprawdziłeś prawda?
A ja sprawdziłem Masz mocne CPU możesz tego nie odczuć, ale to nie znaczy że wszystko działa jak trzeba. Do mnie dotarło po miesiącu że coś nie tak. Pod compizem catalysty radziły sobie dobrze.

Cytat:
Rozbawiłeś mnie
Miałbym kłamać w rzeczach które można sprawdzić w 5 sekund? zapraszam na stronę:
http://manjaro.org/blog/
Wpis z 29 grudnia:
Cytat:
Current supported kernels:
Linux34 3.4.75 ***8211; our default kernel series for Manjaro 0.8.7
Linux38 3.8.13.14 ***8211; stable extended support kernel maintained by Canonical
Linux310 3.10.25 ***8211; our default kernel series for Manjaro 0.8.8
Linux311 3.11.10.1 ***8211; stable extended support kernel maintained by Canonical
Linux312 3.12.6 ***8211; current stable release by Linus.
Oraz na info mojego serwera:
http://warp-spider.tk/info

I co ? Dalej się śmiejesz? Nie jest to default kernel, ale jest w repo "stable" i jest jak najbardziej wspierany. Nie mam z nim żadnych problemów więc nie wiem dlaczego o takowych wspominasz?
Cytat:
W momencie wydania dystrybucji z 3.12 pojawią się odpowiednie Catalysty. Tak działa cykl życia oprogramowania.
I z tego powodu że AMD nie nadąża Catalysty wypadły z repozytorium Archa i w tamtym roku z Debian Sid/Testing (ale już wróciły).
Cytat:
Taaaa prymitywna. Wybacz ale pierdzielisz głupoty.
Jassssne Final Cut się chowa. Ale troche racji masz. Ten program ma ponad 80 algorytmów. Nie jest tak prosty jak myślałem

Cytat:
Pokazałem Ci tylko, że urządzenie które ledwo co przegania komputer biurkowy i do tego all-in-one, gdzie niektóre podzespoły są pewnie z M na końcu nie ma co nazywać stacją roboczą
Siadaj, pała. Nie to miałeś pokazać (patrz niżej).

Cytat:
Co do HP i Della to można sobie złożyć maszynkę i zobaczyć ile nas wyniesie.
Za mniej niż 40k złożysz dwuprocesorowego potworka u HP z dwiema mocnymi GPU.
No to złóż wreszcie i pokaż to porównamy!

btw. Proponuje uciąć temat linuksowy gdyż to straszny i niepotrzebny offtop i skoncentrować się na tym Maku. To co napisałem o Catalystach można sobie sprawdzić samemu.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 01.01.2014 o godz. 21:28
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online