Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.01.2014, 17:29   #996
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Świetna funkcja. W Debianie z GNOME3 naciskam klawisz Windows/Super lub gorący lewy narożnik i zaczynam wpisywać słowo firefox. Po 3 literkach mogę nacisnąć enter i uruchomi mi się FF.
Szybkie, proste.
Pięć klawiszy. Szybsze niż jedno kliknięcie w ikonkę?
W gnome2 też to jest, ale jak napisałem nie używam bo są szybsze sposoby.
Poza tym w przypadku chęci odpalenia LibreOffice Draw nie będzie już tak prosto

Można też w terminalu wpisać fir<tab> i <enter>. To też będzie pięć klawiszy

Cytat:
Oczywiście mam też menu na górnej belce + boczny pasek jak nacisnę klawisz Windows/Super na którym są aplikacje ulubione, które mogę zmodyfikować jak tylko chcę.
Ale po co wciskać ten przycisk? Przecież na górnym pasku jest tyle wolnego miejsca że możnaby wybudować boisko...

Cytat:
Wszystko to pozwala na bardzo szybkie uruchomienie aplikacji. W GNOME3 jest to ładnie skomponowane.
Szybkie owszem, ale wciąż wolniejsze niż było w gnome2. To co robisz obiema rękami ja robie jedną, klawiatury nie dotykam. Postęp?

A jeżeli chcesz uruchomić dowolny program (nie masz skrótu) bez wpisywania nazwy? Na ostatnim screenie widzę tylko totalny chaos gdzie wszystko jest wymieszane na całym ekranie. Nawet alfabetycznie to nie jest.

btw. używając gnome2 z compizem możemy pod aktywne narożniki przypisać dowolną akcje albo aplikację. Najlepszy, najładniejszy i najszybszy manager okien jaki widziałem, oczywiście już martwy i wyrzucony ze wszystkich dystrybucji.
Ale i tak go używam

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 04.01.2014 o godz. 18:08
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post