Cytat:
Napisany przez - Deckard -
Hobbit Pustkowie Smauga ,jeśli komuś podobała się jedynka dwójka również powinna mu się spodobać, moim zdaniem dwójeczka lepsza
Mniej 'bajkowa' , no i w niespodziewanym momencie zakończona no ale cóż trojkę trzeba sprzedać
|
Szczerze powiem, że nie rozumiem pozytywnych ocen tego filmu. Władca Pierścieni to trzy filmy powstałe na podstawie jednej obszernej części książki każdy. Hobbit to trzy filmy powstałe na podstawie opowiadania nie zajmującego objętościowo nawet 1/3 jednej części LOTR. To jak, no jak to może być dobre?
Odwrotnie niż wielu moich znajomych nie mam najmniejszej ochoty wydawać ani złotówki więcej na Hobbita. Nie pójdę na niego do kina. Mało tego - żeby mi ktoś przyniósł płytkę z tym filmem, nawet go nie włączę. Poważnie. Zdecydowanie nie lubię obecnego trendu w kinematografii, który polega na zapełnianiu coraz większej liczby klatek filmu akcją i efektami specjalnymi, ale pierwszą częścią swojej drugiej trylogii z uniwersum Śródziemia Jackson skutecznie zraził mnie do robienia minuty filmu z akapitu książki...