@Berion
Na płytach pojawiają się zacieki znikąd co skutkuje zniszczeniem płyty bo ani tego przetrzeć bez rys ani odpalić bez czyszczenia bo laser ma problemy.
Nie do końca rozumiem to PFS/RAW. Żebyśmy się zrozumieli PFS to partycja utworzona zmodyfikowanym ULE taka jak do PS1? Czyli typu np. "PP.FILM" a RAW to partycja utworzona jako gra? Czyli np. "PP.HDL.NAZWA_GRY". Czym za tym jest partycja typu "+DVDVIDEO"?
Kopiując metodą wchodzenia przez PS2 do PC przy plikach większych niż 1GB mam 50-99% zwiechę konsoli. Jeśli by nawet utworzenie partycji typu ps1 "PP.FILMDVD" pomogło (różnica, że nie ma przed nazwą + i jest kropka) to i tak transfer wynosi 1,5MB/s i jeśli by kopiowanie HDL_Dumpem dało średnio 2-3MB/s to lepiej się męczyć z RAW i bugiem "data.dat" bo ważne, że szybciej i działa. Inna sprawa, że POPStarter pierdzieli coś z APA table i jeśli po każdym zapisaniu gry PS1 ma wyskakiwać błąd i podpinanie do PC, a hostem się zawieszać przy długim kopiowaniu to pozostaje albo olać pliki DVD albo zostać przy oryg. 1GB partach albo wybierać DVD5 i liczyć na fart przy łączeniu ich czyli na rozmiar pliku do 4,294,967,295 bajtów.
Mam Xboxa pierwszego tego z generacji PS2/NGC. Kupiłem kiedy jeszcze X360 miał białe pady na kablu
PS. Jeszcze przydał by mi się najnowszy/najlepszy uLaunchELF i PS2ClientLoader jak ktoś z Was mógłby rzucić linkem to było by wspaniale.
- - -
Ciekawa sprawa, nowo ściągnięty PS2ClientLoader_v131.zip + uLE442_ev.ELF i film skopiował się cały 5.01GB na partycje tym razem nowo utworzoną też w uLE442_ev.ELF ale 9216MB o nazwie "PP.DVDMOVE". Transfer też wydawał się w 90% przekraczać 1,5MB/s a nie dobijać do 1,5MB/s. Przypadek czy uLE442_ev.ELF i brak + nie powoduje zawieszki? Kto wie. Film DVD oglądam średnio 1 nowy na miesiąc więc jak tylko będę kopiował i wyłapię z wiechę to postaram się dać tu znać.
Czy z uLE442_ev.ELF po prostu mam nadpisać BOOT w mc0 i tyle?
EDIT:
SMS 2x zwiesił się na wczytywaniu dysku. Dopiero odpalenie HDLoader i "przemulenie" przed uruchomieniem SMS nie powoduje się zwieszania SMS. Jednak i tak może się przytrafić wykrywanie "PP.DVDMOVE" bez końca, a bez odznaczenia filtruj pliki multimedialne nie widać na HDD *.voba.
Szkoda, że mam błąd APA, bo wrzucanie na RAW mogło by być lepszym wyjściem. Ewidentnie PS2 do DVD9 się nie nadaje chyba, że z płyty z DVD Region X.