Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.01.2014, 19:27   #214
msg90a1
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.04.2009
msg90a1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez msg90a1 Podgląd Wiadomości
Kupiłem te płyty JVC i wyniki okazały się fatalne w porównaniu z verbatimem. Dodaje skany z Kprobe. W radiu samochodowym na nierównościach przerywa a verbatim nie. Nagrywane z prędkością 16X (tylko taka była dostępna) - może do jest maksymalna prędkość dla tych płyt. Spróbuję jeszcze podłączyć starą nagrywarkę Yamaha CD-RW IDE która umożliwia zapis z prędkością nawet 1X. Być może te płyty są dostosowane do niskich prędkości nagrywania. Na opakowaniu i samych płytach nic nie ma o prędkości.
Ok więc próbowałem nagrywać te płyty JVC 80min na starej nagrywarce Yamaha CRW4261t i okazało się że nie obsługuje ona płyt 80min tylko 74 min (wywala błąd podczas nagrywania). Kupiłem na Allegro płyty Maxell CD-R 74XL 650MB - fabryka Ritek (dodaje skan pudełka) i okazało się po ich nagraniu na tej starej Yamaszce że wyniki są OSZAŁAMIAJĄCE! Załączam kolejno 3 skany z KProbe z 3 tych płyt nagranych kolejno z prędkością 1X, 2X i 4X.

PS. Czekam na dopiero co kupioną nagrywarkę Yamaha CRW-F1 i zobaczę czy na niej tamte płyty JVC 80min będą się palić dobrze, bo na moim Liteon Ihas124 było z nimi kiepsko jak zresztą widać w poprzednim poście.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-3881700012.jpg   -maxell-cd-r-audio-1x-yamaha.jpg   -maxell-cd-r-audio-2x-yamaha.jpg   -maxell-cd-r-audio-4x-yamaha.jpg  
msg90a1 jest offline