Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.03.2003, 00:58   #27
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pali napisa***322;(a)
Sid mówi, że to sprawy niemerytoryczne, ale nie moge powstrzymać się i dorzucę swoje trzy grosze (poza tym wszystko pięknie się nagrywa, zero problemów, rozgryzam wspaniałego EACa... - to oczym pisać.)

Wszystkie systemy windows nie są przeznaczone do ciągłej pracy - tak są zrobione, że co rusz wymagają restartu.
Nawet gdy się nic nie instaluje, user nie popełnia błędów, itd - to i tak trzeba co jakiś zrobic reboota. Ja mam w domu win xp pl i chodzi on średnio po kilka dni, trzy do pięciu (tzn. ciągle jest komp włączony). Po takim czasie, nawet gdy wszystko jest ok, robię restart, bo wtedy maszyna zaczyna pracować zauważalnie lepiej. Myślę, że jest to związane z systemem zarządzania pamięcia - ale to tylko gdybania, bo zdiagnozować się tego nie da.

I pochwalę sie na koniec - mój linux box, od momentu włączenia na poczatku grudnia, chodzi bez restartu do dzisiaj Fruwa na nim m.in. intranetowy apache, ftp, serwer fontów, ja sobie na nim piszę, rysuję...
O ile się nie mylę windows 2000 xp są oparte troszeczkę na unixie ale glowy sobie dam uciąć <chyba pewne rozwiązania takie jak swap kernel>