Dyskusja: Wybrałem LiteOna.
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.03.2003, 03:23   #16
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Sebastian997 napisa***322;(a)
A wiesz dlaczego ? Bo LG ma dość specyficzną gwarancje. Tzn. jeśli komuś sprzedasz sprzęt LG i on sie za jakiś czas zepsuje, to klient nie przyniesie go z gwarancją do ciebie tylko musi go zanieść wprost do firmowego serwisu LG. Tym samym sprzedawca jest odciążony z wiekszości obowiązków wynikających z gwarancji. Owszem, sprzedawca może przyjąć taki uszkodzony sprzęt i samemu przekazać go do serwisu ale to już tylko jego dobra wola, i raczej bym na to nie liczył
Wydaje mi się, ze jest to niezgodne z polskim prawem. Może nie jestem na bieżąco, ale jeśli jest to niezgodne, to można mieć w nosie takie zapisy.

A co do jakości LG poruszanej w innych postach i non stop w innych wątkach - kilka razy na ten temat pisałem, dodam jeszcze, że w moim Combo LG 4120B tacka otwiera się równiutko, cichutko - w żadnym innym cd czy cdrw nie widziałem tak dobrego mechanizmu. Także design panelu jest bardzo dobry...

Za to w opiewanej Yamaha CRW F1 jak się tacka otwiera to mam wrażenie że odpala samochód ze zjechanym rozrusznikiem.

Mam jedną bardzo "krzywą" płytę (zza Buga) - LG czytał ją ładniej (na słuch) od F1, cdrw Liteona 48x, cd Creative 48x oraz cd Samsung 32x.
pali jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online