Podbijam temat.
Kiedys jako Robroy2 pisałem o problemie z nagrywarką.... Problem nie rozwiązał sie wtedy ponad 3 lata temu, ale dało sie go "obejść". Mianowicie tak jak pisałem napęd nie widzi nagranych jak i oryginalnych płyt BR... Do tej pory nie miałem problemu ponieważ na płyty BR nagrywałem filmy i odtwarzałem je na PS3 lub stacjonarnym odtwarzaczu BR. Jednak jakiś czas temu nagrałem na płytę BR dane, które teraz potrzbuję. Oczywiście po włożeniu nośnika napęd nic nie widzi (w komputerze ten napęd jest widziany jako"stacja dysków CD". gdy chcę otworzyć folder wyświetla sie wiadomość " System Windows nie może czytac z tego typu dysku. Dysk może byc uszkodzony lub uzywa formatu niezgodnego z systemem Windows". I za cholerę nie moge nic zrobić. Ciekawe jest to że gdy odpale na kompie Total Media Theatre to program widzi płytę jako film i film moge obejrzeć. Jednak teraz mam dane, które muszę skopiować i ten program nic nie może zrobić... Używam systemu Windows XP... Czy ktoś może coś podpowiedzieć

Bardzo zależy mi na tych danych. Acha wszystkie inne płyty CD czy DVD napęd rozpoznaje i nie mam problemu z ich otworzeniem