Andy - chyba nie miales niczego z WM

wiec po koleji - piaskownicy moze nie mial, moze byla dostepna od firmy trzeciej - nie wiem, nie interesowalo mnie to
uprawnienia do aplikacji? chodzi Ci o zarzadzanie kontami userow? cos, telefon jest z natury rzecza osobista, wiec to imho zbedny bajer, zreszta fabryczny robocik tez tego nie ma. chyba, ze chodzi Ci o uprawnienia aplikacji w dostepie do elementow sprzetowych? to byla tylko jakas proteza, z drugiej strony apki wtedy byly inne, nie szpiegowaly i dawaly sie poustawiac bardzo rygorystycznie w kwestii dostepu do netu (ceny polaczen z netem tez byly na innym poziomie, wiec to bylo wazniejsze dla usera

)
dalej, piszesz o wakelocku - BYL!!! jak najbardziej, sam uzywalem OggSync, ktory potrafil obudzic fona w zadanych interwalach i zsynchronizowac konto googla - kontakty i kalendarz
wi-fi dzialalo z wylaczonym ekranem, jezeli bylo potrzebne
nie jest tez prawda, ze nie bylo custom romow i modow - byly i byl to prezny segment - od tego zaczelo xda-developers! zajrzyj do archiwum starszych urzadzen, ja uzywalem Touch Cruise
w dodatku twierdze, ze bylo to prostsze i latwiejsze (na pewno bardziej przejzyste!) niz teraz - wybudzalo sie telefon skomplikowana kombinacja klawiszy (u mnie chyba power+reset+foto) by przejsc w tryb dewelopera, podlaczalo do kompa i wgrywales co chciales
w dodatku producenci udostepniali na swoich stronach niebrandowanego Windows dla konkretnego modelu - wiec jak mnie wkurzyla wersja O2 to wgralem czystego od HTC, jak sprobowalem jakiegos CR i mi nie pasowal, to sciagalem 50 MB paczke z systmem oryginalnym i po 5 minutach mialem zainstalowany
i na 1000% przyznaje Ci racje co do narzekan na zielonego robocika - niedawno uslyszlem od jednego, ze iPad to najlepzy tablet na swiecie, bo inne sie tna

pytam, wiec z czym porownywal - okazalo sie, ze nie byl w stanie wymienic zadnego z kosztujacych chociaz tysiaka a sam sie zachwyca swoim jablkiem za prawie 3000 (bez modemu...)
heh, do komentowania Ainola, ktorego kupilem Mojej nawet nie podchodzi - sprzet ponad 4 razy tanszy a co najmniej tak samo szybki
demek - cos szrajbne o Haierze, moze kolo weekendu?