19.03.2003, 10:58
|
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
|
Cytat:
pali napisa***322;(a)
Zbignieff, to bardzo proste:
Idź do sklepu, który zaoferuje Ci super fajny komputer z super najnowszym multimedialnym procesorem i wszystkimi najnowszymi rozwiązaniami w super extra cenie tylko 1999 zeta (z monitorem 19 cali) i pięcioma prezentami gratis. Koniecznie zwróć uwagę aby komputer był zaplombowany a zerwanie plomby = utrata wszelakiej gwarancji.
Po rozpakowaniu cuda - instalka jakiegoś tam windowsa, ściągasz z kaazy z 15 gier, instalujesz, te direct iksy i inne takie również, na tym etapie również dajesz kilka ulepszaczy wyglądu, przyspieszaczy i co ci tam jeszcze wpadnie w ręce. Nie zapomnij o photoshopie i corelu.
Zauważasz powoli, że coś nie tak z twoim komputerem - już możesz napisac na jakąś ogólną listę, że windows zwolnił. Wtedy szukasz rozwiązań: instalujesz 4 do 6 monitorów wydajności sieci, procesora, karty sieciowej, poczty, i tym podobnych. Również dla pewności wrzucasz skaner nortona antywirusa (dla kapitalistycznych wirusów zza oceanu) oraz mks_vira (bo podobnież nasze rodzime wyłapuje lepiej). Nie od rzeczy bedzie instalacja dwóch soft coolerów procka (bo nie wiadomo który lepszy). Do pulpitu podchodzisz profesjonalnie - pakiet tweakpipipi jest dobrym rozwiązaniem. I jeśli mowa o video - to koniecznie zainstaluj oproagramowanie, które pozwoli ci optymalnie dostroić kartę graficzną i monitor oraz najnowsze sterowniki(poznajesz je po tym, że są w wersji alfa). Generalnie w dziale download każdego większego serwisu konsekwentnie wyszukujesz narzędzia do rozwiązania pojawiajacych sie problemów.
Zaczyna brakować miejsca na dysku to część rzeczy musisz nagrać na cdromy. Po zakupie kompa brakuje ci kasy, więc kupujesz w markecie w promocji nośniki firmy BestSuperMedia.
Teraz już możesz pisać tutaj
|
masz rację ale ja mam 1200 mega na dysku zajęte przez system i office nero easy cd 6 (skrojonego bez tego od zdjęć dvd i droop cd tylko easy classic czy coś takiego dalem> i nie laduję szajsu typu monitor itd itd mam jedynie nortona ale korzystam tylko jak jestem na lanie i mam gdzieś 45 programów monitorujący jak wystarczy mi trzeźwe myślenie i logiczne i system chodzi oki bo dbam o jego stan co 7 dni w piątki 3 godziny pośiwęcam na dignostykę np norton chkdsk /f /r smarta i wywalenie śmieci różnych zakamuflowanych nie daję jakiś przyspieszaczy bo po co?   a mam wolne jeszcze dużoo mega
|