Cytat:
memorando napisa***322;(a)
masz rację ale ja mam 1200 mega na dysku zajęte przez system i office nero easy cd 6 (skrojonego bez tego od zdjęć dvd i droop cd tylko easy classic czy coś takiego dalem> i nie laduję szajsu typu monitor itd itd mam jedynie nortona ale korzystam tylko jak jestem na lanie i mam gdzieś 45 programów monitorujący [...]
|
Monitorki różne są czasami przydatne, tylko trzeba popatrzeć ile taki monitorek zżera zasobów. Np. ostatnio widziałem kompa, który miał jakiś tam synchronizator czasu z zegarami atomowymi. Zajmował nieco ponad dwa mega ramu, niby mało, ale to był win xp ze 128 ram, więc jego wywalenie i kilku innych znacząco przyspieszyło system. W takim przypadku taki programik trzeba odpalić ręcznie, zsynchronizować i zamknąć go. Do tego wszystkiego na tamtym kompie co jakiś czas wyskakiwała na pulpit goła baba i machała atrybutami. Też trochę zajmowała uwagi.
W ogóle idea programów chodzących w tle to dobry pomysł (zresztą wzięty z unixa), ale nie wszystko się nadaje do takich zastosowań i nie wszystko ma sens.