Cytat:
Napisany przez nimal
sobrus z calym szacunkiem - mialem Szajsunga - dzialal, ale szalu nie bylo (prawie cala pamiec zawalona szajsem od Szajsunga)
teraz mam chinczyka, ktory przyszedl z czysciutkim jak lza systemem z jedna jedyna ikonka od google apps - Play Store (NIE BYLO gmaila, map ani niczego innego!) - sam poinstalowalem co chcialem i urzadzenie SMIGA JAK GLUPIE
wiec system Google jest OK, tylko producenci robia z nim niesamowicie zle rzeczy! jak masz silnik od Isuzu w Oplu i rdza wpierniczy polowa nadwozia to masz pretensje do Izuzu czy do Opla?
|
Chwila moment, mówimy o wydajności czy o bugach?
U mnie w domu też najlepiej śmigającym telefonem jest GoClever za 300zł z Androidem 4.2

Działa lepiej niż SGSII+ z 4.1. Po części to zasługa tego że jest goły, po części tego że to 4.2.
Ale bugi które można znaleźć we wszystkich telefonach np z systemem 4.0 (np bug w adb który powoduje że nie da się wykonać backupu telefonu bez backupu całej karty) to ewidentnie wina google i nikogo innego.
Albo cyrki ze skanerem multimediów (na google play jest troche programów żeby sobie z tym radzić)
I te bugi niegdy nie zostaną poprawione, bo do 4.0 poprawki nie wychodzą.
Z resztą jeżeli chodzi o wydajność to Andy ma absolutną rację że nie można wymagać nie wiadomo czego od tańszych słuchawek (choć można się czasem zaskoczyć). Ja nie mówie o wydajności jedynie o tym, aby telefon działał poprawnie.
Domyślam się że w 4.1 i 4.2 bardzo dużo problemów zostało wyeliminowanych, ale ok rok temu dominujący w sklepach był 4.0 i moje doświadczenia z tymi telefonami nie są najlepsze (niezależnie od producenta).
Suma summarum użytkownicy mają bardzo często problemy ze swoimi telefonami, a tłumaczenie jest takie "bo producenci robią tak a google robi tak i wszyscy mają usera gdzieś. sorry taki mamy klimat".
Można przyjąć takie tłumaczenie, jak się do tego doda "lepiej kup iOS lub WP bo tam jest lepszy klimat".