Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.02.2014, 10:15   #891
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
sobrus z calym szacunkiem - mialem Szajsunga - dzialal, ale szalu nie bylo (prawie cala pamiec zawalona szajsem od Szajsunga)
teraz mam chinczyka, ktory przyszedl z czysciutkim jak lza systemem z jedna jedyna ikonka od google apps - Play Store (NIE BYLO gmaila, map ani niczego innego!) - sam poinstalowalem co chcialem i urzadzenie SMIGA JAK GLUPIE

wiec system Google jest OK, tylko producenci robia z nim niesamowicie zle rzeczy! jak masz silnik od Isuzu w Oplu i rdza wpierniczy polowa nadwozia to masz pretensje do Izuzu czy do Opla?
Chwila moment, mówimy o wydajności czy o bugach?
U mnie w domu też najlepiej śmigającym telefonem jest GoClever za 300zł z Androidem 4.2 Działa lepiej niż SGSII+ z 4.1. Po części to zasługa tego że jest goły, po części tego że to 4.2.

Ale bugi które można znaleźć we wszystkich telefonach np z systemem 4.0 (np bug w adb który powoduje że nie da się wykonać backupu telefonu bez backupu całej karty) to ewidentnie wina google i nikogo innego.
Albo cyrki ze skanerem multimediów (na google play jest troche programów żeby sobie z tym radzić)
I te bugi niegdy nie zostaną poprawione, bo do 4.0 poprawki nie wychodzą.

Z resztą jeżeli chodzi o wydajność to Andy ma absolutną rację że nie można wymagać nie wiadomo czego od tańszych słuchawek (choć można się czasem zaskoczyć). Ja nie mówie o wydajności jedynie o tym, aby telefon działał poprawnie.

Domyślam się że w 4.1 i 4.2 bardzo dużo problemów zostało wyeliminowanych, ale ok rok temu dominujący w sklepach był 4.0 i moje doświadczenia z tymi telefonami nie są najlepsze (niezależnie od producenta).

Suma summarum użytkownicy mają bardzo często problemy ze swoimi telefonami, a tłumaczenie jest takie "bo producenci robią tak a google robi tak i wszyscy mają usera gdzieś. sorry taki mamy klimat".
Można przyjąć takie tłumaczenie, jak się do tego doda "lepiej kup iOS lub WP bo tam jest lepszy klimat".

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.02.2014 o godz. 10:27
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post