Cytat:
Napisany przez nimal
jakie bledy? ze nie mozesz zrobic dokladnie takiej kopii zapasowej jak sobie wymazyles? to nie blad, tylko kwestia, ze nikt nie pomyslal, ze ktos moze cos takiego chciec
|
proszę Cie nie zabieraj głosu jeżeli nie wiesz o co chodzi

a chodzi o przełącznik noshared w adb
http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=28303
Ale to nie jest przecież jedyny błąd. Jeżeli masz ten sam błąd na Motoroli, Samsungu i gSmarcie to powiedz mi który z tych producentów go popełnił? Bo wiadomo że nie google.
Cytat:
ja zanim kupie sluchawke to chociaz troche sie nia interesuje
nie robie przypadkowych ruchow pod tytulem "skoro to duze blyszczace cos, co ma sasiadka, kosztuje 3000 to na pewno jest dobre"
|
Wiesz ile warte są opinie ludzi? Jedyne na czym można polegać to opinia informatyka który używał telefon 3 miesiące dokładnie monitorując. Reszte można spuścić w klozecie.
Ty jedyny sprawdzasz, a ja to oczywiście kupuje na chybił trafił
Cytat:
jeszcze raz - ze swojej sluchawki nie musialem NIC odinstalowywac, nie musialem go rootowac (fabryczny root)
kto komus broni tego samego? wystarczy poszukac
|
Widzę że dołączyłeś do elitarnego grona "a mi działa!". Cieszę się, ale troche przeginasz z tym swoim rozpoznaniem. Raczej miałeś szczęście
Cytat:
telefonow jest troche wiecej niz tylko 20 modeli Samsunga, 10 HTC, 8 Sony, 3 Asusa i 5 innych producentow w salonie na rogu
przy okazji - chcesz WP? ile masz modeli na rynku? kilka Nokii i kilka innych, chcesz iOS - 2 aktualne i jeden stary na wyprzedazach
to wedlug ciebie lepszy wybor? bo nie rozumie?
|
A czego nie rozumiesz? Że mówie o jakości a nie o ilości? Tak, wole kupić 1 działający niż 3 działające jak chcą.
Cytat:
ja wchodze na strone typu pandawill czy alliexpress i widze kilka tysiecy modeli, moge dobrac wiec cos pod konkretnie moje wymagania, nawet z wersja OSa w wielu przypadkach wiec skoro nie podoba Ci sie, ze Sony czy Samsung zapchali urzadzenie kupa bzdurnych apek, to NIE KUPUJ TYCH FIRM, tylko wez cos z mneijszych producentow
net jest pelny opinii, mozna dobrac cos dla kazdego - to jest wlasnie otwarty soft
|
No i nie kupiłem "firmowego" i co? Też były błędy... ale moja wina - net jest przecież pełny obszernych opinii o zupełnie nieznanych modelach, sprzedawanych często bez języka polskiego i bez gwarancji...
Cytat:
chcialbys zamknac Androida? wymusic zasady licencjonowania czy testow jakosciowych? w ten sposob ZABILBYS IDEE WOLNEGO SOFTU
smartfony z Androidem przestaly by byc dostepne od niecalych 100 USD
|
Skąd Ci wpadło do głowy że chce coś zamykać? Btw telefony z WP też ostatnio staniały i argument o cenie troche dziś stracił.
Cytat:
|
za wady karty dzwiekowej w kompie obarczysz Canonical, bo komputer z Ubuntu nie gra jak mial grac? zaczniesz wymagac LICENCJONOWANIA? to Ubuntu przestanie byc darmowe i zacznie kosztowac jak Windows (bo zrobili testy zgodnosci i nadali certyfikacje - to po prostu kosztuje!)
|
Czy ja gdzieś mówiłem o błędach hardware

?
Ale tutaj totalnie się mylisz.
Bo raz że licencjonowanie i tak jest (chociażby na logo i nazwę).
A dwa że Ubuntu a Android to zupełnie co innego.
Na prawie żadnym telefonie nie masz otwartych sterowników. Prawie wszystko zamknięte. Soft od Google też zamknięty. Nie porównuj.
Android to nie jest GNU/Linux! I nie dostajesz go za darmo. Za każdy telefon płacisz, żeby dobrze działał. A przynajmniej ja chciałbym płacić też za to żeby jednak działał.
No ale reasumując:
Android jest otwarty i tani. I jest dużo modeli. Wina jest zawsze użytkownika, bo źle używają i źle trzymają coś co producent źle wyprodukował.
Przede wszystkim nie powinni kupować czegoś czego nie używali i nie przetestowali już wcześniej.
Wtedy nie byłoby płaczu, że po 3 miesiącach używania się dowiemy że istnieje coś takiego jak wakelock i dzięki temu telefon trzyma 20% tego co powinien.
Zakładanie że telefon kupiony w sklepie będzie porafił odebrać np. wszystkie SMSy jest absolutnie błędne. W razie czego można wymienić program do SMS na inny (być może też niedziałąjcy).
Poprawki są zbędne, bo w Androidzie użytkownik jest bugiem.
Ale tak ma być! To jest właśnie doskonałość. Tak trzymać. Narzekanie nie ma racji bytu, bo jest przecież wybór tysięcy modeli....
Zupełnie jak u Apple.