lubisz odwracac kota ogonem
jak Ci sie Android nie podoba to czemu go uzywasz? bo to jedyna sluszna opcja na ta chwile?

ja nigdzie nie napisalem, ze Android jest idealny - jest najbradziej "uzywalny" dla mnie na ta chwile
kiedys taki byl Windows Mobile
Ty wieszasz psy na zielonym robociku
dlaczego? bo jest cos lepszego? imho na ten moment nie ma - jak jest to napisz co, jak Ci sie bedzie chcialo to jeszcze dlaczego, wtedy ta dyskusja bedzie miala sens
teraz tylko obrzucasz blotem to, czego sam uzywasz - to czemu nie kupiles czegos innego?
napisales, ze chodzi o jakosc a nie ilosc - to prosze wskaz ta jakosc? na ta chwile nie widze megajakosci u zadnego producenta mobilnego OSa - w kazdym sa potezne bledy, w robociku drazni Cie jeden przelacznik dla adb? wiesz, ze ten problem nie dotyczy 99,99999% uzserow? mnie np. bardziej irytowal by brak mozliwosci przesylania plikow po BT

nie pisze w sensie, ze mozna zyc z tym bledem, olac go i niesz Google nie traci czas na naprawe - nie o to mi chodzi! zebys znowu nie odracal kota ogonem! sa bledy, np taki, Google go poprawilo w kolejnej wersji? super, przynajmniej nie wmawialo Ci, ze to taka funkcja i adb backup jest niepotrzebne

fakt zadkiego "ujawniania" sie bledy usprawiedliwia tylko, dlaczego sie przedarl przez proces weryfikacji
zamkniete sterowniki? do grafiki pod lina tez sa zmakniete (porownanie nie mialo byc liniowe, jedynie wskazac ogolnie idee, tak samo jak wczesniejsze z Isuzu i Oplem; zreszta Android opiera sie na Linuxie, wiec dlaczego nie porownywac?)
licencjonowanie? Android oparty jest na GNU
telefony na WP stanialy? to bardzo dobrze, na nizszej polce pojawi sie konkurencja, jak jeszcze troche stanieja

pisales o testowaniu i licencjonowaniu - to jest wlasnie zamykanie systemu
z niecierpliwoscia czekam na smartfony z Linuxem, zobaczymy, czy faktycznie spelnia pokladane w nich oczekiwania