Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.02.2014, 09:57   #6769
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Zastosowanie konfiguracji z jednym Xeonem jak najbardziej. Dwa Xeony jednak zmiotą i7. Porównując wcześniej iMac'a do Maca "Pro" chciałem pokazać, że puszka od Apple to NIE STACJA ROBOCZA a zaawansowany desktop. Choć z tym ostatnim można by polemizować
It's obvious że dwa procesory są szybsze od jednego im podobnego.
Pokazałeś więc że Xeon jest niewiele szybszy od i7, więc wszystkie stacje robocze bazujące na xeonach nie są stacjami roboczymi.
Przyznam się, że nie rozumiem.

Cytat:
Problem w tym, że Nowy Mac "Pro" jest reklamowany jako następca Maca Pro Tutaj widzę problem. Gdyby nazwali to jako super wydajny komputer do domu, to bym nawet słowem nie pisnął
Ale gdzie widzisz problem? Reklama Ci się nie podoba? Czy też może 12 rdzeniowy Xeon ponad 10tys zł jest nie dość profesjonalny?

Cytat:
Teraz powiedz jaka normalna firma oprze swoją infrastrukturę o Apple? Niepewność, wydajność, przegrzewanie się, brak profesjonalnego serwisu (coś jak u Della i HP)... Apple robi już tylko iZabawki.
Zdumiewa mnie Twoje nakręcanie się w obliczu totalnego braku dowodów.
Wydajność jest bardzo dobra, cena bardzo atrakcyjna w porównaniu do konkurencji, przegrzewanie się to jedyny problem choć jest to praktycznie niemożliwe.
No ale wiem, nie bardzo jest się czego czepić, to czepmy się tego.

Cytat:
To porównanie miało tylko pokazać, że za 50% ceny masz super mocnego składaka z najwyższej jakości podzespołów o wydajności tej samej co Mac "Pro", a nawet czasami lepszej
Wiesz co słów mi brak. Udowodniłeś że składak jest tańszy od stacji roboczej i lepszy do gier. BRAWO!!! Kapitanie Obvious przybywaj!!!!
Wciąż nic nam to nie mówi NIC o stacjach roboczych jako takich, ani o cenie Apple na tle konkurencji.

"Za ułamek ceny prawdziwego samochodu sportowego możesz wsadzić sobie większy silnik i turbo do Hondy Civic. Podobna prędkość. Więc miałem rację - Ferrari jest lepsze od Lamborghini!."

Andy jednym słowem : kręcisz. Strasznie kręcisz. Udowadniasz, że Mac nie jest stacją, bo składak jest szybszy w grach. Sorry ale tak dyskutować się nie da. Nie czytasz co piszę, odpowiadasz maksymalnie wymijająco, wyciągasz wnioski z przesłanek nie na temat, żeby pasowały do Twojej teorii.
Proszę o porównanie Apple do oferty Della. Wychodzisz ze składakiem. Wyjaśniam dlaczego Mac się przegrzał - dalej udajesz że przegrzewanie tam jest czymś najzupełniej normalnym.
itd itp
Masakra. Długo tak jeszcze zamierzasz?

I przede wszystkim : co chcesz pokazać?

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 12.02.2014 o godz. 10:07
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post