Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.02.2014, 10:23   #6770
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Tak na szybko:
Cytat:
It's obvious że dwa procesory są szybsze od jednego im podobnego.
2x Xeon vs 2x i7... Xeon ma odblokowaną szynę do komunikacji wieloprocesorowej więc będzie o wiele wydajniejszy. Dalej utrzymuję, że stosowanie jednego Xeona nie ma zbytniego sensu - o wiele większy koszt a wydajność praktycznie ta sama co z i7. Sens jest dopiero przy dwóch prockach.

Cytat:
Pokazałeś więc że Xeon jest niewiele szybszy od i7, więc wszystkie stacje robocze bazujące na xeonach nie są stacjami roboczymi.
Przyznam się, że nie rozumiem.
Tego nie napisałem. To tylko twoja nadinterpretacja.

Cytat:
Ale gdzie widzisz problem? Reklama Ci się nie podoba? Czy też może 12 rdzeniowy Xeon ponad 10tys zł jest nie dość profesjonalny?
Widzę problem w tym, że ludziom nie podoba się krytyka. Apple próbuje pokazać, że nowy Mac "Pro" to następca więc ludzie go tak testują żeby potem go objechać. Gdyby był reklamowany jako desktop pro to pewnie takiej krytyki by nie było.

Po raz kolejny powtarzam. Chwalisz się na osiedlu, jaki z to z Ciebie zabijaka? Możesz być pewny, że gdy dostaniesz wpi to będzie to w taki sam sposób rozgłoszone.

Cytat:
Zdumiewa mnie Twoje nakręcanie się w obliczu totalnego braku dowodów.
Wydajność jest bardzo dobra, cena bardzo atrakcyjna w porównaniu do konkurencji, przegrzewanie się to jedyny problem choć jest to praktycznie niemożliwe.
No ale wiem, nie bardzo jest się czego czepić, to czepmy się tego.
Poczekajmy na testy, które uwzględnią długotrwałą pracę na tym czymś - jak pokazał pewien serwis wydajność spada bo sprzęt nie radzi sobie ze schłodzeniem.

Cytat:
Wiesz co słów mi brak. Udowodniłeś że składak jest tańszy od stacji roboczej i lepszy do gier. BRAWO!!! Kapitanie Obvious przybywaj!!!!
Wciąż nic nam to nie mówi NIC o stacjach roboczych jako takich, ani o cenie Apple na tle konkurencji.
Wcześniej pokazywałem Ci gdzie możesz sobie "na papierze" złożyć stację roboczą i porównać ceny...
Poczekajmy do kwietnia to zobaczysz swój upragniony test stacji od Della/HP z tym czymś.

Cytat:
Andy jednym słowem : kręcisz. Strasznie kręcisz. Udowadniasz, że Mac nie jest stacją, bo składak jest szybszy w grach.
Nie dlatego nie jest stacją roboczą. Stacja robocza jest stworzona do ciągłej pracy ze znamionowymi parametrami. Nowy wynalazek Apple tego nie potrafi.
To tylko jeden kawałek dlaczego on nie jest.

Cytat:
I przede wszystkim : co chcesz pokazać?
Nic. Apple chwali się jaką to superaśną mają maszynkę - każdy może to ocenić i napisać publicznie co o tym myśli To też czynię.