Osobiscie Berion uwazam ze ty wypisujesz farmazony bo tak jak napisales pixel nie moze byc wyswietlony w polowie i jest zaokraglany do najblizszej krawedzi stad mamy wrazenie kwadratow i tam nie ma zadnych czarnych pol , Pixel jest ciagle pixelem i sklada sie on z 3 kolorow czy to lcd czy crt tylko moga byc ramki tych kolorow wieksze albo mniejsze lub innego ksztaltu , i tak zgadza sie zwiekszylo sie ppi stad mamy rozdzielczosc wieksza a nie tylko crt , wiadomo ze gestosc upakowania pixeli przy tej samej rozdzielczosci bedzie wieksza w coraz mniejszych ekranach ale nie o to mi chodzi bo czy to bedzie ekran full HD 7 cali czy 32 zasada bedzie taka sama ze pixele z wiekszych rozmiarow ze starej technologi zajma kilka obecnych bo sa duzo mniejsze i procesor obrazu wypelni je do najblizszej krawedzi obecnej wielkosci pixeli oraz AR sie nie zmienilo bo telewizory byly 16:9 CRT oraz konsola PS2 natywnie wyswietla w 16:9 widac ze textury sa nieksztaltne po podlaczeniu wlasnie do telewizora crt ktory byl 4:3 . Zreszta mniejsza o wiekszosc ty mnie nie przekonasz ani ja ciebie to jest rozmowa na browara na dlugi wieczor w barze

tak na prawde kogo to obchodzi tylko garstke takich maniakow jak my reszta ludzkosci zyje juz konsolami nowej generacji