Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.02.2014, 12:06   #18
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakoś na początku roku wróciłem do sprawy i problem został rozwiązany.

Tym razem nie chciałem pozostawić żadnych wątpliwości - zdefragmentowałem dysk w komputerze oraz ten na którym znajdują się obrazy. Dysk dla PS2 najpierw sformatowałem z poziomu PC (szybki format) a następnie wykonałem pełny format poprzez WinHIIP.

Wszystko wróciło do normy - gry z którymi poprzednio były problemy działają a czcionka w menu OPL nie zmienia się. Na szczęście HDD trzyma się dobrze, już myślałem że zaczął się psuć.

Gry które nadal nie chciały działać poprawnie to GUN i JAK 3. W przypadku pierwszego wystarczyło włączyć MODE 2, JAK trochę mnie zmylił i już myślałem że jednak coś dzieje się z dyskiem ponieważ jestem pewien że przy pierwszej instalacji nie zawieszał się. W każdym bądź razie sprawę rozwiązało włączenie MODE 3 i 6.

---

Mam jedno pytanie odnośnie HDD w PS2 które nie daje mi spokoju.

Nie jestem fanem serii Street Fighter ale ostatnio z ciekawości zgrałem sobie na pendrive grę Street Fighter Alpha Anthology żeby zobaczyć czym różni się od wersji na PSX.

Jest to jedna z gier na PS2 które można zainstalować na oryginalny dysk twardy. Kwestia która mnie zastanawia widoczna jest na filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=tYfoNL_SB_I 3:19

Wcześniej miałem na dysku Resident Evil: Outbreak (obie części) a obecnie mam NBA 2K8. Wszystkie te gry oferują opcje instalacji na oficjalny dysk twardy jednak żadna z nich nie wykrywa zwykłego dysku. Zastanawia mnie w jaki sposób i na ile Street Fighter Alpha Anthology wykrywa mój dysk (nieoficjalny) skoro informuje że wystąpił błąd i dysk wymaga naprawy.

Oczywiście dopadło mnie OCD i zdążyłem przeszukać wszystkie partycje (uLaunchELF-->HDD manager) sprawdzając czy coś nie zdążyło się zapisać. Wygląda na to że nie, ostatni zapis to konfiguracja OPL z 6 stycznia.

Ale nadal zastanawia mnie na jakiej zasadzie wykrywany jest dysk którego 'oficjalnie' nie ma.

Ostatnio zmieniany przez Y2J : 15.02.2014 o godz. 12:52
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post