Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.02.2014, 15:09   #34
Kolekcjoner
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.06.2011
Kolekcjoner zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Misioziol Berion ma rację, przecież sam robiłem masę testów na różnych telewizorach: kineskopowych, LED oraz Plazma.

Wnioski:

TV kineskopowy: rozdzielczość max taka jaką przesyła Ps2 576i, taką rozdzielczość obsługują TV kineskopowe.

Obraz ma ładne kolory, jest wyostrzony jeśli posiadamy TV kineskopowy z wejściem na component. W USA był to standard, niestety nie u nas.

LED: kabel component, obraz rozciągnięty strasznie, to trzeba na żywo zobaczyć, żaden screen nie odda jak to strasznie wygląda. Czcionki przeważnie nie czytelne, zależy jak była stworzona gra.

O co chodzi z tym rożciąganiem? Z racji, że zrobiłem mnóstwo testów oraz sam uczę się grafiki komputerowej postaram się to w prosty sposób wytłumaczyć.

TV kineskopowy
obsługuje rozdzielczośći DO 576i!

Stwórzcie sobie na komputerze grafikę w rozdzielczości FullHD 1920×1080p a później zmniejszcie rozdzielczość ekranu w PC do 571i i zobaczycie jaki będzie obraz, a później na odwrót stwórzcie grafikę w rozdzielczości 571i a rozdzielczość ekranu zmieńcie na FullHD 1920×1080p.

W drugim przypadku każdy zauważy okropne rozciągnięcie grafiki. W pierwszym przypadku odwrotny efekt fujjj.

PLAZMA: chyba najgorszy obraz jaki w życiu widziałem, po prostu tragedia.

Monitor PC i konwerter VGA: najlepsza jakość obrazu, konwerter pozwala nie tylko ustawić dowolną rozielczość ale równiez ma funkcje wyostrzenia obrazu, oraz regulacji kolorów.

Tu nie chodzi o żadne pixele tylko o rozdzielczość, inny przykład to nasze kanały które niby są w HD a jaka jest prawda każdy widzi gołym okiem jakiej rozdzielczości są puszczane te kanały, obraz do dupy. Tu nie trzeba być mądry,żeby nie widzieć różnicy.

Włączcie kanał zagraniczny w HD a później polski niby HD.
Kolekcjoner jest offline   Odpowiedz cytując ten post