Cytat:
Napisany przez Misiek4
W miedzyczasie możesz sprobować przeskanowac pendrajwa za pomocą DMDE. Uruchamiasz go i po wskazaniu swojego pendrajwa DMDE zrobi szybki skan i wyświetli listę znalezionych partycji. Jeżeli tak będzie, wybierz 1 (potem 2,3 o ile będzie ich więcej) partycję ją otwórz (Otwórz wolumen) i sprawdź, czy są widoczne Twoje pliki.
|
Po bardzo szybkim skanowaniu pokazał 1 partycję podstawową NTFS (i tak było). Po jej zaznaczeniu i wybraniu Otwórz wolumin pokazała się lista znalezionych plików. Po wybraniu Narzędzia -> Odzyskaj i wskazaniu miejsca do zapisania odzyskanych plików
na dysku twardym pojawił się komunikat:
Należy wybrać jeden plik w panelu celem jego odzyskania. Free Edition (Edycja darmowa) umożliwia odzyskanie plików jeden po drugim.
Następnie po wybraniu Lista... utworzył się plik filelist.txt
oraz informacja: 7,82 GB w 49950 plikach. Jest to mniej więcej 1/4 tego co było zapisane na pendrive'ie. Dobre i to. Najważniejsze, że pliki mają nazwy. Są wśród nich takie na których bardzo mi zależało i te odzyskam jeden po drugim oraz takie, na których zależało mi mniej.
Jeśli istnieje metoda pozwalająca odzyskać jeszcze coś więcej lub odzyskać wylistowane pliki hurtem, to bardzo proszę o informacje.
Sądzę, że uratowało się dużo więcej, o czym wskazywały wyniki działania programem PhotoRec (opisane tu wcześniej). Niestety pliki tam pokazane są bez swoich nazw.
I jeszcze jedno. Berion napisał przedwczoraj:
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Brak nazw to kłopot, tak? To żeby tego nie szukać po wyglądzie przychodzi mi do głowy tylko program,
który sprawdzałby po sumach kontrolnych te pliki (np. porównując rekurencyjnie folder z backupem
z folderem z odzyskanymi zdjęciami).
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Jak to zrobić?
Dziękuję i pozdrawiam