Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.03.2014, 18:41   #16566
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Ja tam liczę na więcej takich aplikacji. I w końcu miasta niech pokalkulują, że drukowanie, sprzedawanie, biletomaty, kasowniki, kanary itd. itp. powodują tak znikomy dochód z opłat za komunikację miejską, że wprowadzą darmową.
Piszesz tak na podstawie jakichś konkretnych danych? Jeżeli tak to z chęcią bym chciał zerknąć na te badania - jaki jest rzeczywisty wpływ z biletów.

Osobiście wątpię aby komunikacja miejska była darmowa, bo miast na to po prostu nie stać. Lepszym pomysłem jest darmowa komunikacja miejska dla ludzi którzy np. przyjeżdżają do pracy własnym samochodem.
Powiedzmy taki kierowca zostawia go w punkcie wyznaczonym i dostaje kupon, który upoważnia go do jazdy za darmo MPK do momentu odbioru samochodu.
Obniżenie ich ceny - podobnie jak to się ma za dobra typu filmy i muzykę.

Cytat:
Dokładnie, jak nawigacje, w których klikasz "suszą" i wiadomo, że wszędzie indziej możesz pociskać.
Wcześniej pisałem, że to nie jest dobry przykład. Lepszym jest porównanie do informowania o monitoringu i ochrony w sklepie.

Cytat:
Napisany przez Grzeniu
Nie przeinaczaj - takie ostrzeżenie, to jasna informacja, że na tej trasie o tej godzinie MUSISZ kasować bilet. A to już co innego.
Tak to właśnie widzę. Jeżeli bym miał jechać z punktu A do B i widziałbym w aplikacji, że np kanary pojechały do punktu C to raczej z dużym prawdopodobieństwem ich nie będzie na moim więc nie muszę kasować biletu.