Dyskusja: overburning
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.03.2014, 14:11   #13
chriss1967
Data rejestracji: 17.05.2013
chriss1967 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Koledzy, reasumując każdy z Was na własnych doświadczeniach podaje to co wie w temacie i ta wiedza jest pomocna zarówno dla mnie jak i dla innych, którzy zapoznają się z tą krótką dyskusją. Zanim zrobiłem test chciałem po prostu opowiedzieć co mi się przytrafiło, zaczynając bawić się w przepalanie gdy stałem się posiadaczem lapa, zarzucając w kąt stacjonarny komp. Grzeniu nagrywarka daje radę tylko nie rejestruje tyle danych ile się spodziewałem na tym lapku (doszło do 98% nagrania) a płyty z tą pojemnością 870 MB wierz mi naprawdę przyjmują tyle danych.
Co do testu, pytanie do Czary2Mary czy podana tam wartość w położeniu zapisu o wartości: 93 min. 55 sek. to tyle ile mogę rzeczywiście nagrać tą nagrywarką ? Dodam tylko że przy takiej właśnie wartości podczas testu napęd stanął i nie chciał oddać płyty, co potem skutkowało zawisem podczas wyłączania lapka. Ponadto to by mi się nawet zgadzało obliczając minuty na tych zniszczonych płytkach, że podana wyżej wartość to ten właśnie czas nagrania i wynikałoby z tego to, że najbezpieczniej przepalać w okolicy 90 minut.
Ale proszę o potwierdzenie tych przypuszczeń. Po nich zamkniemy chyba temat.
Pozdr. Krzysztof
P.S. Dzięki Czary...za linki do plyt 870MB, skorzystam na pewno, najpierw wypróbuję te pakowane w Cake'ach. A te Esperazny z drugiego linka to dokładnie takie same jakich używam (kupiłem je dokładnie w takim 100szt. szpindlu)

Ostatnio zmieniany przez chriss1967 : 22.03.2014 o godz. 14:14
chriss1967 jest offline   Odpowiedz cytując ten post