Dzięki Czary...No niestety nie znalazłem w ustawieniach mojego eseta 7 takiej funkcji za to odkryłem znów coś i w tej chwili jak widzę pendrive tkwi w porcie 3.0 i jest aktywny, system go widzi i nie wywala. Streszczę tylko że w tej chwili jest absolutnie pusty i sformatowany. Wywalało go w czasie gdy miałem na nim jak wspomniałem 10 GB danych. Z głupia franc przemieliłem te dane za pomocą ponoć znakomitego Malwarebytes w wersji 1.75 Pro. Znalazło mi 8 niepożądanych obiektów i być może one były przyczyną tych problemów. W załączeniu zamieszczę loga ze skanu całych 10 GB danych bo znalazło tego robactwa w sumie chyba 24 szt. Jeśli się w tym orientujesz być może dostrzeżesz przyczynę a ja będę wdzięczny za pomoc:
Malwarebytes Anti-Malware (PRO) 1.75.0.1300
www.malwarebytes.org
Wersja bazy: v2014.03.23.06
Windows 8 x64 NTFS
Internet Explorer 10.0.9200.16843
CHRISS1967 :: CHRISS [administrator]
Ochrona: Włączona
2014-03-23 12:45:07
MBAM-log-2014-03-23 (13-38-22).txt
Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|D:\|)
Zaznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | System plików | Heurystyka/Dodatkowe | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
Odznaczone opcje skanowania: P2P
Przeskanowano obiektów: 421700
Upłynęło: 45 minut(y), 19 sekund(y)
Wykrytych procesów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)
Wykrytych modułów w pamięci: 0
Wykrytych kluczy rejestru: 7
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uni nstall\FilesFrog Update Checker (PUP.Optional.Somoto) -> Nie wykonano akcji.
HKCU\Software\Mega Browse (PUP.Optional.MegaBrowse.A) -> Nie wykonano akcji.
HKCU\Software\InstallCore\1I1T1Q1S (PUP.Optional.InstallCore.A) -> Nie wykonano akcji.
HKCU\SOFTWARE\INSTALLCORE (PUP.Optional.InstallCore.A) -> Nie wykonano akcji.
HKCU\SOFTWARE\SOMOTO\SDP (PUP.Optional.Somoto.A) -> Nie wykonano akcji.
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Update Mega Browse (PUP.Optional.MegaBrowse.A) -> Nie wykonano akcji.
HKLM\Software\Mega Browse (PUP.Optional.MegaBrowse.A) -> Nie wykonano akcji.
Wykrytych wartości rejestru: 2
HKCU\Software\InstallCore|tb (PUP.Optional.InstallCore.A) -> Data: 0H1R1Q1O0G2Z1I1E -> Nie wykonano akcji.
HKCU\Software\Somoto\SDP|affid (PUP.Optional.Somoto.A) -> Data: rarmaradiojhdi -> Nie wykonano akcji.
Wykryte wpisy rejestru systemowego: 0
wykrytych folderów: 2
C:\Users\CHRISS1967\AppData\Local\FilesFrog Update Checker (PUP.Optional.FilesFrog.A) -> Nie wykonano akcji.
C:\Users\CHRISS1967\AppData\Roaming\Microsoft\Wind ows\Start Menu\Programs\FilesFrog Update Checker (PUP.Optional.FilesFrog.A) -> Nie wykonano akcji.
Wykrytych plików: 13
C:\Users\CHRISS1967\AppData\Local\FilesFrog Update Checker\uninstall.exe (PUP.Optional.Somoto) -> Nie wykonano akcji.
C:\Users\CHRISS1967\AppData\Local\Microsoft\Window s\Temporary Internet Files\Content.IE5\H5Y3KKNC\Offercast2802_PTV_[1].exe (PUP.Optional.Spigot.A) -> Nie wykonano akcji.
C:\Users\CHRISS1967\AppData\Local\Temp\PIPInstalle r_PTV_.exe (PUP.Optional.Spigot.A) -> Nie wykonano akcji.
D:\pendrive ADATA\Program Files\BabylonToolbar\BabylonToolbar\1.5.3.17\unins tall.exe (PUP.Optional.BabylonToolBar.A) -> Nie wykonano akcji.
D:\pendrive ADATA\Program Files\VLC Player GPU+\coinutil.dll (PUP.BitcoinMiner) -> Nie wykonano akcji.
D:\pendrive ADATA\Program Files\VLC Player GPU+\miner.dll (PUP.BitCoinMiner) -> Nie wykonano akcji.
D:\pendrive ADATA\Program Files\VLC Player GPU+\namecoin-dns.exe (PUP.BitcoinMiner) -> Nie wykonano akcji.
D:\pendrive ADATA\Program Files\VLC Player GPU+\usft_ext.dll (PUP.BitCoinMiner) -> Nie wykonano akcji.
D:\pendrive ADATA\ProgramData\Martau\Total Uninstall 5\Backup\dosearches Browser Protecter.Analyzed.zip (PUP.Optional.NationZoom.A) -> Nie wykonano akcji.
D:\pendrive ADATA\ProgramData\Martau\Total Uninstall 5\Backup\RarmaRadio 2.68.3.Analyzed.zip (PUP.Hacktool.Patcher) -> Nie wykonano akcji.
D:\pendrive ADATA\Users\CHRISS\AppData\Local\Temp\is-AMAA3.tmp\bi.exe (PUP.Optional.Somoto) -> Nie wykonano akcji.
D:\PROGRAMY\INSTALE\Internet Download Manager 6.12 Final MULTI-PL.rar (PUP.Hacktool.Patcher) -> Nie wykonano akcji.
D:\PROGRAMY\INSTALE\dziellacz\dziellacz-setup.exe (Trojan.Agent) -> Nie wykonano akcji.
(zakończone)