Cytat:
Napisany przez revolver0
Jeżeli przywrócą normalne menu start, czemu by nie używać? Mnie zastanawia jedno, czy licencja na oemy jest przypisana tylko pod jeden komputer tzn. czy w razie awarii PC i wymiany na nowy trzeba również nowego Windowsa sobie kupować.
|
Cytat:
Napisany przez Patrix
Standardowa odp. MS- prosze sie skontaktować z producentem komputera 
A kto jest system builder'em? Na pewno Ty- koło się zamyka 
Mi się raz zjarała płyta, to był W7, aktywacja przez internet nie poszła, udało się tel.
|
Procedura:
1. dzwoonisz do MS do działu aktywacji
2. Mówisz, że zmienieś komputar/procesor/płyte głowną
3. Podajesz swłój zakupiony klucz i zarejstrowaną nazwe uzytkownika
4. Aktywują ci licencje przez telefon/
Cała rpocedura zamuje jakies 5 minut, ale uwaga - dodzwonienie się może zająć pół dnia
Cytat:
Napisany przez Berion
@Yossi
Jeśli się nie pracuje na takim komputerze, a jedynie konsumuje treści i nie martwi o inne swoje dane to tak, można sobie testować wersje beta, alpha a nawet milestone'y. Przy okazji demolując rynek QA-owy...
|
Nie zrozumiałeś - do testowania mam inny kompuer, a do pracy inny. Chyba nikt logicznie myślący nie testuje nowego systemu w wersji beta na maszynie, której używa do pracy
Cytat:
Napisany przez czary2mary
I jeszcze jak by dodali możliwość wyłączenia jednego interfejsu graficznego to by było cacy 
|
Przycisk START raczej nie wróci. Natomiast dwoma kliknięciami możesz sobie ustawić, którym interferjsem system ma się zgłaszać po starcie. Nie ma w tej sytuacji potrzeby wyłaczania jednego czy drugiego