Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.04.2014, 11:07   #1029
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez revolver0 Podgląd Wiadomości
Jeżeli przywrócą normalne menu start, czemu by nie używać? Mnie zastanawia jedno, czy licencja na oemy jest przypisana tylko pod jeden komputer tzn. czy w razie awarii PC i wymiany na nowy trzeba również nowego Windowsa sobie kupować.
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Standardowa odp. MS- prosze sie skontaktować z producentem komputera
A kto jest system builder'em? Na pewno Ty- koło się zamyka
Mi się raz zjarała płyta, to był W7, aktywacja przez internet nie poszła, udało się tel.
Procedura:
1. dzwoonisz do MS do działu aktywacji
2. Mówisz, że zmienieś komputar/procesor/płyte głowną
3. Podajesz swłój zakupiony klucz i zarejstrowaną nazwe uzytkownika
4. Aktywują ci licencje przez telefon/
Cała rpocedura zamuje jakies 5 minut, ale uwaga - dodzwonienie się może zająć pół dnia

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
@Yossi
Jeśli się nie pracuje na takim komputerze, a jedynie konsumuje treści i nie martwi o inne swoje dane to tak, można sobie testować wersje beta, alpha a nawet milestone'y. Przy okazji demolując rynek QA-owy...
Nie zrozumiałeś - do testowania mam inny kompuer, a do pracy inny. Chyba nikt logicznie myślący nie testuje nowego systemu w wersji beta na maszynie, której używa do pracy

Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
I jeszcze jak by dodali możliwość wyłączenia jednego interfejsu graficznego to by było cacy
Przycisk START raczej nie wróci. Natomiast dwoma kliknięciami możesz sobie ustawić, którym interferjsem system ma się zgłaszać po starcie. Nie ma w tej sytuacji potrzeby wyłaczania jednego czy drugiego

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 07.04.2014 o godz. 11:13
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post