Cytat:
Napisany przez Yossi
Bardzo możliwe, że masz rację. Nie używam i nie planuję używać żadnych "urądzeń mobilnych, więc nie wiem jak Metro się na nich sprawdza.
|
Moje doświadczenia z telefonem Windows Phome sa jak najbardziej pozytywne.
Cytat:
Popraw mnie, jeśli się mylę:
- masz na ekranie otwarty edytor tekstu, a na nim - otworzyłeś własnie kalkulator bo akurat potrzebujesz coś sobie policzyć.
Policzyłeś!
W klasycznym desktopie, aby wrócić do edytora:
1. Przesuwasz myszkę na pasek zadań lub obok kalkulatora na dokument w edytorze
2. Klikasz ikonkę edytora lub widoczny spod kalkulatora dokument
W interfejsie Merto:
1. Przesuwasz myszkę w lewy, górny róg ekranu
2. Klikasz miniaturkę dokumentu
|
W klasycznym desktopie robisz ALT+TAB albo ALT+F4 i wracasz do edytora tekstu. Mysz jest tu zbędna, ponieważ zarówno do edytora jak i kalkulatora używasz klawiatury.
Co więcej podczas obliczeń może się zdarzyć (nie tylko programistom i hakierom) potrzeba zerkania na pisany dokument w celu pobrania danych do obliczeń. Można posiłkować się kartką albo lepiej dobrą pamięcią ale fajnie jeżeli kalkulator nie zajmie całego ekranu.
Cytat:
|
P.S. słyszałeś kiedyś o zmianie rozmiaru okna aplikacji pełnoekranowej? To jest taka opcja dla lamerów, trzeba przesunąć myszkę i też nie trzeba kompilować jądra.
|
Nie, ale bardzo jestem ciekaw jak to działa - prosze więc o filmik. Oczywiście w metro, bo że w Windowsach zwykych taka sztuka jest to wiem mniej więcej od czasu WfW 3.11
Reszty posta nie chce mi się komentować, bo chyba nie zrozumiałeś.
I w czym ten pogodowy kafelek jest lepszy od ikonki w trayu albo od deskleta na pulpicie?