Cytat:
Napisany przez Yossi
A kto Ci każe przełączać  Chcesz uzywac metro - używasz. Nie chcesz - nie używasz.
I co masz na myśłi mówiąc o "czasie i wydajności"?
czy możesz napisać wpunktach, które konkretnie rozwiązania z Win8 powodują wydłużenie czasu (czegoś...?) i ograniczenie wydajności?
|
Oczywiście nikt mi nie karze używać Metro ale jak nie chcę używać to chciałbym wyłączyć

ale w niektórych przypadkach nie ma innego wyjścia i trzeba z niego korzystać -np.Sklep Windy ,instalacja programów ze sklepu,update W8.1 itp itd..
99% programów jakie mam zainstalowane na kompie nie działa na Metro i raczej nigdy nie będą działać i muszą się otwierać na pulpicie co powoduje harmider i wymaga dłuższego czasu do otwarcia programu jeżeli są uruchomiane przez Metro.
Żeby używać Skype na pulpicie trzeba zainstalować drugą wersję na desktop Windows 8 i masz dwa programy Skype na kompie które działają tylko na jednym interfejsie.
Przełączanie się między interfejsami -zwłaszcza dla aplikacji pełnoekranowych w Metro trwa długo i nie przystaje zupełnie do dzisiejszych systemów i komputerów.
np.proste jak drut włączenie z pulpitu podglądu fotografii w interfejsie Metro doprowadza do szału czasem w jakim to się dzieje