Cytat:
Napisany przez Berion
Nie możesz nie używać, ponieważ Ekran Start jest "metroidalny"... Nie mogę nie używać ponieważ część ustawień została przeniesiona z normalnego panelu sterowania do ustawień z paska który się wysuwa po prawej. Więc użytkownik jest ZMUSZONY używać to czego może nie chcieć używać. W tym cały problem. To nie jest opcja, tego się nie da wyłączyć, zmienił się wygląd, sposób działania, użytkownik został zmuszony.
|
jak widzę, na upór nie ma lekarstwa :-(
"Nie mogę nie używać ponieważ część ustawień została przeniesiona z normalnego panelu sterowania do ustawień z paska który się wysuwa po prawej"
Może spróbujmy tak:
Windows 7:
- klikamy przycisk Start
- klikamy Panel Sterowania
Windows 8
- przesuwamy myszke na prawą krawędź ekranu (uwaga! NIE musimy wywoływac ekranu Metro)
- klikamy Ustawienia
MOŻESZ nie używać!!!
Cytat:
Napisany przez Berion
Yossi, nie wiem który Yossi, ale któremuś z Was wiele stron wcześniej już to tłumaczono i z braku argumentów dał sobie spokój.
|
wycieczki osobiste
kto jak kto, ale Tobie Berion to się dziwię!
Cytat:
Napisany przez Berion
Tutaj nie chodzi o brak aktualizacji bo to jest całkowicie zrozumiałe (i tak dziwne, że tak długo MS ciągnął ten wózek), tylko sztuczne MARKETINGOWE zabijanie starego systemu przez sztuczne KASTROWANIE z funkcjonalności, które objawia się właśnie przez wspomniane już wywalanie z serwerów Gadżetów Pulpitu czy sztuczne ograniczanie DirectX. Sztuczne dlatego, że nie wymuszone przez technologię tylko marketing.
|
Czy mógłbyś wymienić w punktach, z jakich FUNKCJONALNOŚCI został "wykastrowany" Win 8 w stosunku do Win7?
Cytat:
Napisany przez Berion
Ludzie nie zmieniają tak często komputerów jak my.
|
jak pisze mistrz Sapkowski "wyście panie nie są nieludź, wyście bez mała człowiek".
Cytat:
Napisany przez Berion
Siedzą na zabytkach, które w większości przypadków służą wyłącznie od pracy biurowej i w tym zakresie zupełnie wystarczają. Wydajnościowo są zadowalające - użytkownik nie czeka na różne operacje takie jak otwieranie jakiegoś dokumentu, zapisywanie etc. a więc nie zobaczą różnic wydajnościowych po przesiadce na nowy sprzęt, za który nie tylko trzeba zapłacić, ale zmienić stare przyzwyczajenia bo MS nagle pozazdrościł Apple "ekosystemu".
|
Zdradzę Ci pewną tajmnicę - na stareńkich sprzętach Win 8 działa znacznie szybciej, niż Win 7. Możesz sam sprawdzić, lub uwierzyć mi na słowo, chociaż wiem, że nie uwierzysz (instalowałem Win8 na kilkunastu starych skrzynkach. Na temat laptopów się nie wypowiadam bo dla mnie lapek to nie jest komputer, tylko zabawka lub przenośny sprzęt dla REPa "if you know what I mean")
Zaś na ich aktualny komputer Windows 8, a tym bardziej Windows 7 się nie nadaje.
Win 7 się nie nadaje - zgoda - Win8 się jak najbardziej nadaje - patrz wyżej!
Cytat:
Napisany przez Berion
Dlaczego wybuchł taki boom na tablety? Bo są inne, nie robią tego co PC, służą ZU do samej konsumpcji treści, ładnie wyglądają, mają różne animacje, są prostackie w obsłudze. Co może w takiej sytuacji zrobić MS, któremu nagle z pod ziemi wyrosła konkurencja? Właśnie to co robi, tyle że po chamsku, jakby desperacko.
|
Dlaczego - a dlatego, że Steve Jobs był genialnym sprzedawcą - chyba najlepszym na świecie. Czapki z głów! Wmówił ludziom, że zabaweczka w postaci tabletu to jest coś, bez czego nie można żyć. Ech, chciałbym mieć takich 5 akwizytorow w mojej firmie.
Nie sądzę, żeby MS chciałby konkurować z kimkolwiek w segmencie tabletowych zabaweczek. Zrobili Surface, pokazali, że mogą, ale po co mieliby się pchać w coś, co nie jest ich domeną? Nigdy nie produkowali sprzętu na szersza skalę i chyba nie zamierzają.
Cytat:
Napisany przez Berion
Minimalizacja okien programów Metro doszła w Win 8.1 u1 albo dopiero dojdzie w 8.1 u2/8.2...
|
Uprzejmie informuję, że minimalizacja okien jest dostępna od pierwszej, komercyjnej edycji Win 8. Jakkolwiek sposób tej minimalizacji jest inny niż w Win7, co dla sporej części userów jest nie do ogarnięcia.
No, może gdyby dało się zminimalizować okno poprzez wpisanie 39373484 linijek kodu, to by wzbudziło uznanie pewnej grupy użytkowników