Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.04.2014, 12:31   #1050
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Tylko jak nie używać to jaki jest sens mieć dwa interfejsy graficzne w systemie które bezsensownie zapychają pamięć i resztę.
Nie twierdzę że nie korzystam -stwierdzam tylko że dwa oddzielne interfejsy graficzne w jednym systemie są zbędne-można to zrobić inaczej ..
Tzn - jak?
Sprzedawać dwie różne wersje systemu - każda z innym interfejsem? Muszę spytać panią Basię w księgowości, czy woli wersję desktopową , czy Metro.

Cytat:
Oczywiście że aktualizacja W 8.1 dotyczyła głównie interfejsu Metro ale to nie zmienia faktu problemów z aktualizacją-czy zwykły user będzie się zastanawiał którą i jak aktualizację zainstalować ?
Nei, aktualizacja do win8.11 dotyczyła tylko w nieznacznym stopniu intefresju Metro, ale ta zmiana jest najbardziej widoczna dla "zwykłego usera". Ani "zwykły user", ani user zaawansowany nie musi kombinować, którą aktualizację instalować, a którą nie.
Czy możesz wymienić w punktach, na czym polegają "problemy z aktualizacją" w Win 8.1 ?
Ustawiasz na automat i zapominasz. To nie Linux.

Cytat:
Program który odpalasz w Metro który działa na pulpicie zawsze dłużej się odpala poprzez czas który jest potrzebny na zmianę interfejsu- wydaję mi się że to Ty nigdy W8 na oczy nie widziałeś
Juz o to pytałem i powtórzę - czy mógłyś to zademonstrować? Albo chociaż napisać, który program konkretnie odpalany z Metro uruchamia się dłużej i o ile dłużej?
bez takiej informacji to możemy sobie gadać na zasadzie "na Placu Czerwonym w Moskwie rozdają za darmo Mercedesy"
Z tym, że nie nie w Moskwie, tylko w Sankt Petersburgu, nie Mercedesy, tylko rowery i nie rozdają, tylko kradną.

Cytat:
Napisałem tylko że żeby używać na pulpicie Skype trzeba zainstalować drugą wersję na desktop W8
Po raz kolejny powtórzę - NIE - nie trzeba instalować DRUGIEJ, TRZECIEJ, ani FUNFNASTEJ wersji Skypa. Instalujesz tylko JEDNĄ, wybraną przez siebie wersję - skąd pomysł, że musisz instalowac DRUGĄ

Cytat:
dla mnie jest ogromna różnica w czasie gdy np fotografię odpalam z pulpitu do otworzenia na pulpicie a miedzy drugą możliwością z pulpitu do otworzenia w interfejsie metro.A czy masz ADC-see do interfejsu Metro?
Może ja głupi jestem , ale kompletnie nie rozumiem o co Co chodzi.

Cytat:
Czyli profesjonalny i dobry program nie działa na Metrze?
Który konkretnie profesjonalny i dobry program nie działa na Metrze? I co to znaczy "nie działa"? Nie uruchamia się z poziomu Metro? Wywala się w czasie używania? Nie zapisuje plików, czy też może jeszcze coś innego?
Uprzejmie proszę o jakiekolwiek konkrety bo nie mam się do czego odnieść.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 08.04.2014 o godz. 12:52
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post