Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.04.2014, 13:47   #1052
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Po co dwie? jak już jest kilka x32 i x64
Równie dobrze może być jedna wersja z wyborem którego interfejsu używasz czy tak jak tu pisaliśmy Metro jest częścią interfejsu pulpitu i na przykład wybierana jest jak np styl klasyczny itp itd...na pewno ileś tam procent userów sobie taki wybierze ,.........
x32 i x64 z punktu widzenia usera się nie rożnią. Jest przecież wersja z wyborem którego interfejsu używasz więc nie rozumiem czego jeszcze oczekujesz, i NIE - Metro nie jest wybierane jako jakiś styl. System zgłasza się albo interfejsem Metro, albo desktopem. Skąd Ci się wzięły jakieś style
Cytat:
Już chyba napisałem że żeby zainstalować Windows 8.1 musisz to zrobić przez sklep inaczej ciągle masz Windows 8 nawet jak zrobisz to tak jak opisałeś przez automat czy Windows Update.
Ale PO CO ci Windows 8.1 jesli nie korzystasz z Metro? W Twoim przypadku wystarczą zwykłe aktualizacje z Windows Update, a jeśli nie wystarczą, to napisz których Ci brakuje w stosunku do tych z Metro i dlaczego nie wystarczą.

Cytat:
Niby mam Tobie namalować ? Chyba to jasne jak słońce że otwarcie aplikacji pulpitowej na Metro wymaga zmiany interfejsu i każdy kto używa Metro przynajmniej powinien to zauważyć .
Otwieranie aplikacji desktopowej na Metro A PO CO Lubisz sięgać lewą ręką do prawego ucha? ja nie lubię.
I jaka zmiana interfejsu? Czy Ty w ogóle kiedyś używałeś Windows 8 czy tylko widziałeś na Youtube?
Cytat:
Skype - pierwsza Metro-wa wersja jest składnikiem systemu i nie odinstalujesz ani nie wyłączysz jej-tylko możesz nie używać "
skąd Ty masz taki Windows - czyżby z chińskiego torrenta?
Cytat:
Wydaje mi się że umiesz sobie w systemie otworzyć fotkę z interfejsu pulpit na pulpicie i na Metro?Raczej nie jest to jakaś kosmiczna czynność
co to znaczy "otworzyć fotkę z interfejsu pulpit na pulpicie " bo ja w dalszym ciągu nie wiem
Cytat:
Sam zachwalasz ADC-see -więc czy on działa w interfejsie Metro czy jest tylko przenoszony na pulpit i tam uruchomiany i tam działa?
Po co Metro jest potrzebne do np.ADC-ee ?
1. Zachwalam ACDSee bo to jest bardzo dobry soft i jest o wiele lepszy niz to, co jest wbudowane w system.
Nie wszystko dobre co jest od MS :-D
2. Jest odpalany z interfejsu Metro,i nie - nie działa w trybie pełnoekranowym
3. Metro jest potrzebne do ACDSee DLA MNIE ponieważ z tego pulpitu odpalam wszystko inne i tak jest mi wygodnie - w ogóle nie korzystam z klasycznego pulitu bo nie jest mi do niczego potrzebny.

Rozumiem oczywiście punkt widzenia: "Nie będę korzystał z Metro bo inaczej wygląda i nie ma przycisku START".
Jak pisał Stanisław Lem "jakiniowiec też by się zapierał przed tramwajem".

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 08.04.2014 o godz. 13:52
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post