Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.04.2014, 14:24   #1055
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
@Yossi trudno z Tobą dyskutować skoro nie wiesz lub udajesz że nie wiesz że są dwa intefejsy graficzne w Windows 8 -i oczywiście korzystasz z klasycznego pulpitu bo 99% programów tam się odpala ale może nie zauważasz albo nie wiesz albo to wszystko to Metro dla Ciebie.
oczywiście są dwa interfejsy i dlatego możesz sobie wybrać, ktorego chcesz używać.
Z interfejsu klasycznego nie korzystam w ogole bo nie jest mi do niczego potrzebny, ale jak ktos lubi bądź nie umie się przestawić - to nie korzysta - proste!

W sumie, to ja współczuję chłopakom z Microsoftu bo mają dwie grupy recenzentów.
Wydając nową wersję systemu musieli liczyć się z dwoma rodzajami opinii:
1. "Windows to syf - wypuścili win8 i wygląda tak samo jak Win7"
2. "Windows to syf - wypuścili win8 i nie wygląda tak samo jak Win7"

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Na to wygląda.
To wysuwane menu jest częścią Modern UI...
No i... ?

Cytat:
Jakie wycieczki osobiste? Tak wynika z obserwacji Twojej postaci. Jednego tygodnia rozmawiamy o czymś, na drugi tydzień ujawnia się dr. Hide. To jak to inaczej wytłumaczyć? Widzę w Waszmościu kilka osób korzystających z tego samego konta.
Zapewniam, ze jestem w jednej osobie . Nie zawsze mogę pisać więc mogłem coś przeoczyć.

Cytat:
Nie czytasz ze zrozumieniem. Windows 7 został pozbawiony gadżetów (chyba że je sobie ściągniesz na lewo lub ze swojego backupu) i niedługo wsparcia DX12/13/itd. podobnie jak XP z DX11. Podły marketing..
Kłaniam się pokornie - już dawno zapomniałem, ze istniało coś takiego jak "gadżety". Po prostu - od momentu, kiedy zainstalowałem pierwszą betę Windows 7 nie użyłem ich nigdy.
Absolutnie nie kwestionuję tego czy one były komuś potrzebne czy nie - po prostu nic o nich nie wiem bo dla mnie to było nieporozumienie.
Być może Tobie były potrzebne i w takim razie masz rację - system został obrzydliwie "wykastrowany z funkcjonalności"
- "niedługo wsparcia DX12/13/itd."
Czy możesz podać źródło tych informacji?

Cytat:
Już Ci tłumaczyłem, że działa porównywalnie szybko jeśli w Windows 7, tak jak jest domyślnie w Windows 8, wyłączysz przezroczystości, cienie itd. Nie zmienia to jednak faktu, że nie nadaje się do pracy na komputery z <1GB RAM, już nie wspominając o CPU który musi mieć wsparcie szeregu instrukcji (nie chce mi się szukać jakich) których próżno szukać w Dual Core i pierwszych C2D, ns których Win8 od razu odmawia instalacji. Pojęcie stareńki widać jest względne - być może nie wiesz czego ludzie używają w domach...
Hmm u mnie chodzi na DualCore i nic nie mówi, że nie będzie działał. Ani podczas instalacji, ani podczas pracy. Nie wyłączyłem ani przeźroczystości, ani cieni.
1 GB RAM to nieporozumienie i nikomu bym nie radził instalować, ale na jednym z domowych lapków (Toshiba Satellite A300) mam 2 GB RAM i chodzi bez zastrzeżeń.
Działa zdecydowanie szybciej niż z Windows 7.

Cytat:
Pokazali, że nie potrafią zrobić tabletu i przez absurdalny rozstrzał środowiska (niby WinRT na metro w Windows 8/8.1, niby RT na Windows Phone 8 i niby RT na Windows RT, a mimo to dla każdego trzeba osobno kompilować i mają osobne sklepy, które na dodatek są regionalizowane). ...
- "Nie potarafią zrobic tabletu", ponieważ... (dokończ zdanie)
- "mimo to dla każdego trzeba osobno kompilowac..."
hmmm, jakoś do tej pory nie musiałem niczego kompilować. Ty coś kompilowałeś?

Cytat:
Na iOS piszesz raz i działa na wszystkich ich tabletach i wszystkich ich telefonach (a przynajmniej tak mi się wydaje - mogę się mylić)....
Oj, obawiam się, że Ci się tylko wydaje. Jesli uważasz, że ja się mylę to poczytaj opinie zrozpaczonych fanboyów, którym praktycznie nic nie działa poza AngryBirds i Instagramem

Cytat:
Nie jest... Pod pojęciem minimalizacji rozumiemy zmniejszenie okna i nie takie, że na połowie mamy kalkulator, a na drugiej pogodę tylko zmniejszenie okna w taki sam sposób jak jest WinAPI.
OK, rozumiem, że to musi działac dokładnie tak samo ponieważ...hmmm nie mam pomysłu

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 08.04.2014 o godz. 14:30
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post