Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.04.2014, 22:03   #9
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Mam już sprawny Windows7 z Fifą na pokładzie więc mogę przystąpić do przywracania Debry

Tak w ogóle to ile miałem męczarni z odpaleniem Fify, W7 chciał też mi instalować aktualizacje do IE10 którego nie mam... Ehhh.
Do tego wszystkiego miałem problem ze ściągnięciem aktualizacji Origina - 73MB albo się wywalało w różnych momentach, albo pokazywało 2-3h... Czy Ci *****e z EA nie wpadli na pomysł aby po zerwaniu połączenia/po błędzie wznawiać ściąganie a nie zaczynać od nowa? Ehhh I jak tu nie piracić?

Wracając do przywracania Debry...

Mam niestety BIOSa więc mogę zapomnieć o GPT. Kiedy próbowałem instalować W7 to krzyczał, że na GPT się nie zainstaluje i musiałem zrobić MBRa.

Obecnie jest dwie partycje podstawowe: 100MB na jakiś Windowsowy szit (można to usunąć?), 195GB na W7 (tutaj jest m. in. bootloader)

Windows 7 obok Debiana-winda.jpg
(zastanawiam się nad zmniejszeniem partycji z Windą do powiedzmy 130GB czy coś. On jest tylko do gier)

MBR ma ograniczenie do 4 partycji podstawowych. Nie będzie problemu jak sobie postawię podstawową na /boot a rozszerzoną z dyskami logicznymi na / oraz /home i swap?

Ostatnio zmieniany przez andy : 13.04.2014 o godz. 22:37
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post