Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.04.2014, 13:48   #6
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Muszę wszystkich ostrzec, nie polecam nikomu Fan Testu, to co można przeczytać w sieci to prawda. Zaraz po uruchomieniu potężny wir wciągnął mnie do środka i błądziłem 2 miesiące w czeluściach konsoli, dlatego piszę dopiero teraz.

A poważnie mówiąc, kompletnie nic się nie stało. Podejrzewam że ludzie którzy opowiadają te bajki o psujących się konsolach to ci którzy wykonują Fan Test z płytą w środku, z tym że nie każdy o tym wspomina.

Nie widziałem żeby coś wyleciało z konsoli, albo jest czysta w środku albo tak jak wspominałeś Berion kurz już zaschnął.

W każdym bądź razie raczej był to fałszywy alarm. Z tego co znalazłem na forach przycinanie się w czasie scenek w Splinter Cell: Blacklist o którym wspominałem jest normalne, co do reszty to tak jak piszesz Berion, to po prostu spadki framerate'u, nie wiedziałem że takie coś jeszcze występuje w tych czasach i już zacząłem podejrzewać konsolę. Nie że jest to też jakieś nagminne i przeszkadza, ale dobrze wiedzieć.

Także konsola raczej OK, jak zacznie wyć to wtedy zacznę się martwić i oddam do czyszczenia. Ostatnio był u mnie kolega i mówi że jego model działa dużo głośniej.

Ostatnia rzecz o jaką chciałem zapytać odnośnie nagrzewania się konsoli to kwestia obiegu powietrza.

Wydaje mi się że twórcy przewidzieli odpowiednią temperaturę dla PS3 i nie trzeba dodatkowo kombinować, tymczasem na forach znalazłem takie wynalazki http://images37.fotosik.pl/2110/f1b5cfa038ae892agen.jpg

Czy niektórzy nie przesadzają? Czy też może warto pokombinować w ten sposób, co o tym myślicie?

BTW przy okazji zauważyłem że w mojej PS3 brakuje dwóch gumowych zaślepek na śruby z tyłu. Konsola nie była rozkręcana (plomba) więc nie wiem jak poprzedni właściciel je zeżarł, tył konsoli stoi bezpośrednio na szafce. Zamówiłem dwie zaślepki z serwisu konsolowego za 10 zł, będę spokojniejszy. W prawdzie serwisant powiedział mi że to nie ma żadnego wpływu ale nie brałbym tego za pewnik z oczywistych względów
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post