|
nie pytam czy grom czy agentura - podziwiam odwage tego czlowieka...
nie podoba mi sie jedno w tej wojnie - ze nasze kochane wladze wysylajac teraz tych 200 zolnierzy postawilo nas w jednym szeregu z USA i WB - straszne rzeczy gadaja o nas w arabskiej telewizji - ze my zaatakowalismy Irak...
przypominam ze jest to pierwszy od bardzo dawna przypadek ze nasz kraj kogokolwiek atakuje - Pilsudzki byl wyjatkiem (ale Litwa byla nasza...) - wczesniej trzebaby siegac do - juz sam nie wiem do kogo -krzyzakow?...
kraj patriotow i OBRONCOW stal sie agresroem - WSTYD mi za to
ps. sprawa z ropa to wyglada wg. mnie zupelnie inaczej - ropy amerykanie maja BARDZO duzo - od wieeelu lat tworza wlasne sztuczne zloza pompujac kupowana w olbrzymich ilosciach rope w warstwy roponosne w centralnych stanach - wiec tu nie o rope chodzi - zwlaszcza ze irak nie jest monopolista - daleko mu do tego - stawialbym na zyski plynace z odbudowy zniszczonego kraju - OLBRZYMIE pieniadze jakie trzeba bedzie wlozyc z rozwoj calego regionu