Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.04.2014, 14:25   #213
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez penguin Podgląd Wiadomości
Cześć!!
Od niedawna jestem posiadaczem nagrywarki LG BH16NS40. Z racji tego postanowiłem zaopatrzyć się płyty BD-R 25GB. Przeczytałem wiele wątków i opinii tutaj na forum, a także poza nim i wybór oczywiście padł na Panasoniki. Niestety mieszkam w małym mieście i do dyspozycji mam tylko.....2 sklepy które oferują w sprzedaży jakieś płyty BD-R 25GB więc Panasoniki mogę dorwać tylko na allegro. W pierwszym sklepie w moim mieście mają tylko Platinum, po około 7 zł za sztukę O_o, ale akurat nie mieli na stanie i całe szczęście bo pewnie bym kupił jedną żeby zobaczyć jak się nagrywa. W drugim sklepie mają tylko TDK, ale cena już bardziej ludzka 4 zł za sztukę. Tutaj kupiłem sobie jedną i nawet kopertę gratis dostałem ;]

Nie nagrywam aż tak dużo płyt, żeby kupować hurtowo, nie mam zresztą też tyle kasy do wydania na raz, więc interesują mnie na obecną chwilę tylko opakowania po 10 szt. Moje pytanie jest więc następujące: Czy opłaca się inwestować w te TDK, z racji też tego, że mogę kupować je na sztuki a nie całe pudełeczko? Czy może lepiej kupić Panasoniki na allegro?
Na koniec dodam, że za 10 szt TDK w takim okrągłym pudełeczku które nazywam szpula wyniesie mnie 40 zł, a Panasoniki 60 zł.

Nie umiem testować płyt i z tego co wyczytałem napęd mam nie odpowiedni to tego typu rzeczy, więc mogę zamieści tylko to:
Zdecydowanie wybierz Panasonic które w box 10szt kupisz w podobnej cenie co TDK które zakupiłeś na sztuki.
Twoje TDK od Ritek(RITEKBR2) zdarzają się słabe jakościowo co sprawia kłopoty z odczytem i zapisem tego nośnika.

http://allegro.pl/blu-ray-panasonic-...107742293.html
http://allegro.pl/panasonic-blu-ray-...100460809.html
http://allegro.pl/panasonic-blu-ray-...107351398.html

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline