Cytat:
Napisany przez lukasz1989
No a ciekawi mnie jedna rzecz. Co jeśli to ja zmienię pierwszy hasło mimo, że sprzedający informuje mnie, że on udostępnia grę tylko jeden raz, ale konto jest jego własnością i nie podlega sprzedaży.
|
Jak już pisałem, o sprzedaży gry w formie cyfrowej w inny sposób niż przez sklep Sony ze swojego konta SEN można mówić tylko w przypadku kiedy dostajesz login i hasło do konta SEN jak i login i hasło do e-mail na którym rejestrowane było konto SEN. Więc to chyba oczywiste, że musisz zmienić przynajmniej hasło do e-maila.
Każda inna forma to żerowanie na niewiedzy, bo co Ci to da że raz grę pobierzesz? A jak szlag trafi Ci PS3? A jak zechcesz się tą grą podzielić z np. dziewczyną? A jak zechcesz zagrać w te gry na PS4/PS5/PS6 itd? Musisz więc mieć kontrolę nad kontem SEN, a żeby mieć to musisz mieć kontrolę na e-mailem bo wszelkie zmiany haseł (okresowo Sony je resetuje), danych osobowych i dezaktywacje sprzętu odbywają się za potwierdzeniem.
Jako że dzielenie się grami w taki sposób jest sprzeczny z licencją, teoretycznie Sony może zbanować Tobie i konto SEN i konsole/ę na której byłeś zalogowany. Jeszcze nic takiego nie miało miejsca, ale cholera ich wie.