Cytat:
Napisany przez rcobex
Wiesz, dla mnie to nie specjalnie problem. To na jakiej nagrywarce zapiszę, nie ma większego znaczenia. Ma śmigać. Z czystej ciekawości zadałem pytanie, bo to trochę dziwne.
Ze znajomą ? Przy kawce ? 
|
Mnie też to ciekawi jak każdy nietypowy problem nie dający się zaszufladkować

Właśnie dopiero wróciłem z wczorajszego przesłuchiwania i testowania muzyki u znajomej na kombajnie GRUNDING UMS2010 która w specyfikacji ma obsługę płyt CD, CD-R, CD-RW czyli teoretycznie powinna dużo lepiej współpracować z CD-R jak sprzęt kolegi @Rcobex.Ale występuje identyczny problem jak u niego -nie odtwarzają się płyty nagrane na prawdziwych Liteon IHAS i jego OEM i serii LH\DH.
Wyniki testów jeszcze bardziej zaciemniają sytuację i nie podejmę się żadnej diagnozy

Lite-on iHAS 424 Y z Lightscribe(OEM Sony AD 7241S -chipset NEC 10045)-płyta CD-R Audio w formacie CDAudio widoczna i odtwarzana bez problema
Liteon DH-20A4H z Lightscribe(chipset MTK1898LE)-płyta CD-R w formacie CDMix czyli najtrudniejsza w odczycie dla sprzętu audio widoczna i odtwarzana
Liteon LH-20A1H z Lightscribe(chipset MTK1898LE)-płyta w formacie CD-R w formacie CDAudio nie widoczna

-TAKI SAM CHIPSET JAK Liteon DH-20A4H na którym płyta wypalona działa

Liteon DH20A4P bez Lightscribe(chipset MTK1898E) -płyta w formacie CD-R w formacie CDAudio nie widoczna
Nie potrafię wyciągnąć żadnych sensownych wniosków czemu tak jest -może po za tym że przyczyną może być firmware i strategie zapisu CD-R poszczególnych modelach ale to wróżba z fusów z wczorajszej kawki u znajomej