Cytat:
Napisany przez revolver0
Mam nadzieje, że nie będzie tych plamek, zobaczy się. Testu niestety nie wykonam bo mam tylko tego LG'ka.
A tą płytkę z tą wielką plamką paliłeś na tym LG z firmwarem 1.01, a próbowałeś z nowszym np. 1.02? Bo w 1.03 według tego co piszą poprawili tylko - Princo CD-R write qaulity improvement. - mini disc write qaulity improvement.
|
Cytat:
Napisany przez czary2mary
Nie próbowałem jeszcze 
Ale paliłem na OEM tego LG ASUS BW-16D1HT fw.1.01
ASUS BW-16D1HT\BW-16D1HT PRO
Gdzie firmware bazuje na pewno na LG i jest lepiej więc pewnie coś tam poprawili -nigdy nie piszą wszystkiego co zrobiono w firmware -tylko główne rzeczy.W wolnej chwili przetestuje 
|
Jak widać poprawiono strategię dla INFORMER30
LG BH16NS40/WH16NS40/BH16NS48
Cytat:
Napisany przez dune2
Rozumiem ale skoro Fortis sa dobre to czemu tylko panasonic ? mozna prosic o argument ?
A co do czyjejs wypowiedzi to ja znalazlem
|
Oczywiście Panasonic jest najlepiej jakościowo wykonaną płytą co potwierdza się w wielu testach portali technicznych,gazet komputerowych jak
i opinii samych użytkowników .Płyty są bardzo powtarzalne -wszystkie testy pokazują że statystycznie mają najmniejszy poziom błędów,
wytwarzane w najnowocześniejszej fabryce BD-R Matsushita Electric Industrial na świecie.
-Producent daje gwarancję na trwałość nośnika i danych na nim na 50lat.Jest to jedyna znana mi oficjalna gwarancja
na zwykły nośnik BD-R w takiej przestrzeni czasowej i na pewno nie jest to kaprys MEI ani wzięte z kapelusza .
Co do jiterra to rozrzut odczytu jego jest tak wielki na napędach BD Lite-on że nie zawracałbym sobie głowy -na rożnych kontrolerach i sterach potrafią być tak wielkie różnice że moim zdaniem należy zacząć pomijać w ocenie ten parametr.
np :
LG BH16NS40/WH16NS40/BH16NS48
Co do TDK to można tam znaleźć płyty od 6 dostawców -i chyba tylko od Falcoon Media Made in UEA na dziś nie bałbym się używać -ale w PL nie dostępne a na zagranicznych portalach z dostawą wychodzą bardzo drogo.