Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.05.2014, 19:07   #8
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sobrus
Myśle że NSA doskonale zdaje sobie sprawę, że opensource nie tak łatwo ubić

http://sourceforge.net/p/veracrypt/c...ster/tree/src/

Na Linuksie mamy dmcrypta, realcrypta... nie wiem co mieliby osiągnąć.

Mi to nawet bardziej wyglada na jakiś opensource'owy przekręt typu "zamykamy projekt i na boku robimy firmę z komercyjnym rozwiązaniem" tak jak kiedyś było z divxem.
Jeżeli mam rację, to NSA takim krokiem chce zniechęcić do jego używania.
Zobacz, nagle autorzy go porzucają, fakt kod jest dostępny ale ile jest osób w świecie Open Source z taką wiedzą dotyczącą kryptografii, którzy pociągną go dalej?

Tak na linuksie jest LUKS. Tylko tutaj nie chodzi o użytkowników linuksa. Tutaj chodzi o tych co używają Windows
Jeżeli nagle stracą narzędzie to na co się przeniosą? Na...BitLockera, który jak cały Windows ma wtyczki od NSA (:
Myślę, że właśnie o to chodzi NSA - o ile to oni faktycznie stoją za tym.

Cytat:
Napisany przez revolver
Z tego co się orientuje dmcrypt nie jest dostępny na Windowsa
Jest FreeOTFE. Co prawda funkcjonalnością nie dorasta do pięt TC ale można otworzyć woluminy LUKSa.