Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.06.2014, 09:03   #6823
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
WWDC zaczyna się już za 20 minut. Pizza zamówiona, Dr Pepper się chłodzi. Już się doczekać nie mogę!
Ja też się nie mogłem doczekać.
I warto było poczekać, takiej ilości killer ficzerów" dawno nie widziałem. Wychodzi na to, że muszę się przestawić na Apple. Największe wrażenia zrobiły na mnie te ficzery, które Apple wynalazło całkowicie od nowa i teraz wszyscy będą od nich kopiować - jak zwykle:
1. iCloud Drive - łał (jak mówią w TV programach dla *****i),
- będzie można wrzucać wszystkie swoje pliki do chmury bez względu na typ pliku?
- będzie możliwość ręcznego wyboru, co chcemy wrzucić?
- będzie można wrzucać pliki dowolnego typu?
- Aż 5,0 GB? W sumie - po co komu więcej? Przecież nikt tego nie używa
- będzie można tam tworzyć foldery i udostępniać je wybranej osobie po prostu przesyłając link? Z dowolnego systemu?
2. Nowy Mail - zdaje się, ze można będzie dołączać dowolne (no, może nie całkiem) pliki i w dowolnej ilości (no, może prawie...na razie jeden) Co prawda, załączniki będą musiały być transferowane przez iCloud, ale jak ktoś nie ma to sam jest sobie winien i jest biedakiem, którego nie stać)
3. Interaktywne powiadomienia - rewelacja! Trzeba tylko pozwać MS za interaktywne powiadomienia wprowadzone (a wcześniej wykradzione z Apple) w WP 7.5 cztery lata temu. Android też ma kradzione od chyba 5 lat, więc chyba trzeba pozwać Google i Samsunga.
Oraz Amicę Wronki.
4.Family Sharing - kuźwa - genialne.. a ja - jak ostatni ***** - do tej pory szedłem do sąsiedniego pokoju i mówiłem "głosowo" do dzieci, jak ostatni prymityw.
5.No i największy przełom - widżety! Tak, te same, które "są niepotrzebne", których "nikt nie używa oraz które "tylko zamulają system". No, ale te widżety są od Apple, więc są lepsze.
6. Nowe Siri - dodane 22 języki! Co prawda, polskiego nie ma i nie będzie, ale prawdziwy fanboy nigdy się przecież nie przyzna, że jest z kraju biedaków, gdzie Apple to jakieś 0.00028% rynku (nie licząc Warszawy), więc to nie ma znaczenia

Jednak najważniejszym wynalazkiem Appple jest "re-inventing", polegający na opublikowaniu (i opatentowaniu) rozwiązań znanych w normalnm świecie od wielu lat, ale z "wartością dodaną" w postaci logo z ogryzkiem

A teraz UWAGA! Ponabijałem się trochę, ale mam pytanie zupełnie serio:
czy ktoś potrafi wskazać choćby trzy dowolne ficzery rozwiązań Apple przedtawione na tej konferencji, których do tego pory nikt nie stosował?

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 03.06.2014 o godz. 09:35
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post